onsdag den 6. august 2014

Marilyn Burns er død

Den amerikanske skuespiller Marilyn Burns er død, 65 år gammel. Burns blev fundet død i sit hjem i Texas af et familiemedlem - dødsårsagen er ikke oplyst, og TMZ skriver, at der skal foretages en obduktion. Det er ikke fordi, at listen over de film, Marilyn Burns nåede at medvirke i, er lang, men der skulle blot en enkelt rolle til at gøre hende til en kult-superstjerne i horror-kredse, nemlig den som Sally Hardesty i Tobe Hoopers THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE fra 1974.

Da jeg så filmen første gang, var jeg så meget i granatchok, at jeg ikke lagde mærke til de enkelte skuespilpræstationer, men dem fik jeg ved senere gensyn mulighed for at sætte pris på. Burns er igennem det rene helvede i filmen, og hendes energi er med til at gøre THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE til noget ganske særligt.

Marilyn Burns medvirkede også i Tobe Hoopers næste gyser, EATEN ALIVE, der kan købes på en fin dvd-udgave fra danske Another World Entertainment. Ellers blev det kun til en håndfuld mindre roller, herunder en cameo i THE RETURN OF THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE fra 1994, og til et gensyn med motorsavs-vanviddet i TEXAS CHAINSAW 3D fra 2013. Selv om det er en jammerlig film, så er der blandt det fremragende ekstramateriale en mini-dokumentar kaldet "The Old Homestead", hvor bl.a. Marilyn Burns og Gunnar Hansen mindes de gode gamle dage.

Burns har været en flittig gæst på mange horror-festivaler rundt omkring, og på Facebook vælter det ind med hilsener til hende fra mange af dem, der har mødt hende. Hun vil blive savnet.

1 kommentar:

  1. Virkelig ærgerligt at hun ikke blev brugt noget mere, jeg syntes at hun var helt eminent i TCM hvor gruen lyste ud af hende. Uden tvivl en af de stærkeste præstationer nogensinde, indenfor genren.

    SvarSlet