lørdag den 4. oktober 2008

Kom ind i hemmelighedernes hus

DC havde genoplivet hæftet THE HOUSE OF MYSTERY i 1968 og året efter var det THE HOUSE OF SECRETS, der fik en makeover. Hvor Cain residerer i mystikkens hus, er det hans bror Abel, der passer hemmelighedernes hus. Han er en buttet, frygtsom herre, der hele tiden taler med sin imaginære ven Goldie. Der er tale om et typisk antologi-hæfte med et hav af små historier, og dem kan man nyde i dette genoptryk fra DC Showcase, der indeholder nr. 81 til 98 (fra 1969 til 1972).

De fleste af dem er hverken særlig uhyggelige eller overraskende, men der er en herlig stemning i disse 40 år gamle tegneserier. Især er det interessant, at man i begyndelsen forsøger at integrere Abel i historierne. På den måde fremstår THE HOUSE OF SECRETS som et mere eksperimenterende hæfte end THE HOUSE OF MYSTERY. Efterhånden bliver Abel dog skubbet mere i baggrunden og fungerer til sidst bare som vært. I de senere hæfter er der en del genoptryk fra ældre hæfter, og disse er generelt svagere end de nyere historier. Alt i alt er det dog et skønt nostalgisk trip at læse disse serier og jeg ser frem til flere bind i denne serie.

2 kommentarer:

  1. Nu er det tyve år gammel viden, jeg hiver frem fra en støvet lillehjerne, men forsiden er så vidt jeg husker fra det nummer, hvor "Swamp Thing" optrådte for allerførste gang.

    SvarSlet
  2. Det er helt korrekt, det er det nemlig.

    SvarSlet