søndag den 23. november 2008

Verdens mest sexede blodsuger

Vampirella så dagens lys i september 1969 i Warren-hæftet af samme navn. Hun blev skabt af Forrest J Ackerman og tanken var, at hun skulle være vært på linie med Uncle Creepy og Cousin Eerie. I de første to numre fik man dog historien om Vampirella, der stammer fra planeten Drakulon, hvor befolkningen var vampyrer og levede af de blodfyldte floder. Men floderne tørrede ud og da et rumskib fra Jorden strandede på Drakulon, lykkedes det for Vampirella at komme til vores planet. Her blev hun ansat på bladet Monsterella.

De to første historier er ret fjollede, men det ændrer sig i Vampirella nr. 8, hvor hun er hovedperson i historien "Who Serves The Cause Of Chaos?", der er skrevet af Archie Goodwin. Her kommer den sexede vampyr i det meget sparsomme kostume for første gang i kontakt med en frygtelig kult, der tilbeder kaos. Hun møder også en læge, der fremstiller et blod-lignende serum, så Vampirella ikke behøver at skaffe sin føde fra mennesker. Endelig introduceres den blinde vampyrjæger Conrad van Helsing og hans søn Adam, der har sat sig for at udrydde alverdens blodsugere.

De første tre af disse mere seriøse historier er tegnet af Tom Sutton i en klassisk skræktegneserie-stil, men så kommer José Gonzalez på banen. Hans stil er mere løs, men den er effektiv og stemningsfuld. Gonzalez regnes for at være den ultimative Vampirella-tegner. Så går det ellers derudaf med masser af action, hvor Vampirella slår sig sammen med tryllekunstneren Pendragon, alt imens hun bekæmper kaos-kulten og andre grumme ting, herunder vampyren over dem alle, nemlig Dracula. Efterhånden som serien skrider frem, ser vi oftere Vampirella give sig hen til sin blodtørst og tonen bliver ret grum. Det er herligt at læse disse klassiske serier, selv om niveauet ikke er lige højt hele tiden. Nogle vil måske blive irriteret over den løse tegnestil, men den passer godt til historierne - og så er det jo en fornøjelse at kigge på vor heltinde, der bestemt ikke bryder sig om at have for meget tøj på.

VAMPIRELLA CRIMSON CHRONICLES MAXIMUM fra Harris Comics indeholder alle de Vampirella-historier, der var i de oprindelige hæfter fra nr. 1 til nr. 37. Man får altså ikke de komplette hæfter, men det gør ikke noget. Dette er en unik mulighed for at stifte bekendtskab med verdens mest sexede blodsuger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar