tirsdag den 24. februar 2009

Okay, nu skal alle TWILIGHT-fans lige høre efter en gang...

...så vil jeg prøve at fortælle jer, hvornår TWILIGHT kommer på dvd. Alle I andre hardcore-horrorfans kan roligt lukke øjnene og hoppe videre til næste indlæg, mens I mumler det er bare et fænomen... det er bare et fænomen... det er bare et fænomen...

Jeg får rigtig mange mails og kommentarer fra TWILIGHT-fans (eller Twilighters, som det så kækt hedder) om dvd-datoer, dvd-formater og meget andet. Nu ved jeg langt fra alt, men lidt har jeg da fået gravet frem. Men disse informationer fører ofte til endnu mere forvirring og endnu flere spørgsmål, så nu tager vi lige det hele én gang til:
 • 21. marts 2009, USA: TWILIGHT udkommer på dvd og Blu-ray i USA. Dvd'en vil være en dobbelt-disc-udgave. Der er engelske og spanske undertekster på. Bemærk: Dvd'en er en region 1-udgivelse, hvilket i praksis betyder, at man ikke uden videre kan afspille skiven i en almindelig dvd-afspiller. Her i Europa er alle dvd'er nemlig region 2, og det er de fleste afspillere indstillet til. Mange billige afspillere fra supermarkederne kan dog afspille region 1 - det samme kan modificerede afspillere fra specialforhandlere. Blu-ray er et nyt format med en flottere billedkvalitet og filmene kan afspilles i en Blu-ray-afspiller. Også Blu-ray kan være regions-kodet - USA er region A, vi ligger i region B. Hvis du er tvivl om, hvorvidt dit udstyr kan afspille en dvd eller Blu-ray fra USA, så lad være med at købe den - med mindre du altså gerne vil have noget pænt at stille op på hylden. Endelig lige en bemærkning om undertekster. Ofte er det sådan, at engelske undertekster er lig med tekster for hørehæmmede. Dette betyder i praksis, at lyde også "tekstes". Hvis telefonen ringer i en scene, vil man i underteksterne kunne læse: [The phone rings].
 • 21. marts 2009, USA: Den amerikanske boghandler-kæde Borders sælger deres helt egen dvd-udgave med eksklusive interview, reportager fra filmens premiere og 10 postkost. Dette er en region 1-udgivelse, der ikke uden videre kan afspilles i Danmark.
 • 6. april, England: Filmen udkommer på dvd og Blu-ray i England. Dvd'en udgives i to udgaver (med en eller to dvd-skiver i æsken). På dobbelt-disc-versionen er der noget ekstramateriale, der ikke findes på andre udgivelser. Jeg ved ikke hvilke undertekster, der er på, men både dvd- og Blu-ray-versionen kan afspilles her i landet uden problemer.
 • 29. april 2009, Sverige: TWILIGHT udkommer i Sverige på dvd og Blu-ray. Der vil være danske undertekster på skiverne. Filmen kan formentlig bestilles hjem fra diverse online-forhandlere. Jeg kunne også forestille mig, at nogle danske butikker kunne finde på at importere den.
 • 5. maj 2009, USA: Deluxe-udgivelse fra amerikanske Amazon. Det er en Blu-ray-udgave med et soundtrack, et ur, et armbånd, postkort osv. Dette er en region A-udgivelse, der ikke uden videre kan afspilles i Danmark.
 • 20. maj 2009, Danmark: TWILIGHT udkommer på dvd og Blu-ray i Danmark (der har været en del forvirring om den nøjagtige dato, men det ser ud til at blive den 20. Filmen udkommer dagen før en helligdag, hvilket virker underligt, hvis man vil have solgt en masse eksemplarer, men sådan er det...).

6 kommentarer:

 1. f*ck hvor jeg glæder mig!!!! kan ik vente til at den kommer i dk... tager måske til sverige og køber den..? hvorfor er dk meget langsommere end sverige til at få den oversat?????

  SvarSlet
 2. Undskyld ikke for at disse dig eller noget men der står altså på alle andre hjemmesider jeg har været inde på at Twilight kommer mellem d. 21 marts og d. 6 april. det er ikke for at være ond eller noget men ville lige sige det. så undskyld.

  SvarSlet
 3. Til Anonym nr. 1: Svenskerne fik TWILIGHT at se i bifferne nogle måneder før danskerne - derfor er det meget naturligt, at dvd-udgaven også kommer før. Det har ikke noget at gøre med at få filmen/dvd'en oversat. Den dvd, man kan købe i Sverige, vil være præcis den samme, der lidt senere kommer i Danmark (bortset fra et svensk cover, selvfølgelig).

  Til Anonym nr. 2: TWILIGHT kommer ikke på dvd i Danmark mellem den 21. marts og den 6. april. Den udkommer præcis på de datoer, jeg har angivet i de lande, jeg har oplyst. Sorry, sådan er det. Nogle af de hjemmesider, du formentlig har læst, er disse mærkværdige udenlandske TWILIGHT-hjemmesider, der automatisk bliver oversat til bl.a. dansk.

  SvarSlet
 4. Er du 100% sikker på at det er d. 19. maj??? Jeg har nemlig læst mange andre steder at det er d. 20. maj.

  SvarSlet
 5. Nej, ikke nødvendigvis. Jeg har skrevet et forbehold ind i teksten, da begge datoer står opført alle vegne.

  SvarSlet
 6. Hejsa

  HVis du stadig er vild med Twilight, så hop her ind og følg med i de seneste nyheder!

  SvarSlet