tirsdag den 24. februar 2009

En virkelig død mumie

De to THE MUMMY-film af Stephen Sommers var vilde og dynamiske - en form for Indiana Jones møder den levende mumie møder en grotesk mængde computergrafik. Skræk var der ikke så meget af, men filmene var da sjove. Sommers lavede så den fladpandede VAN HELSING og så hørte man ikke ret mere til ham. Sidste år lavede man så en mumie-3'er, denne gang med action-tossen Rob Cohen bag kameraet - og det kom der ikke noget godt ud af.

I THE MUMMY: TOMB OF THE DRAGON EMPEROR møder vi Rick O'Connell og hans kone Evelyn, der efter anden verdenskrig er ved at kede sig ihjel på deres landsted. De går derfor med til at udføre en sidste opgave for efterretningstjenesten, hvor de skal fragte en hellig diamant til Kina. I Shanghai møder de Evelyns tåbelige bror Jonathan og deres voksne søn, der netop har fundet den onde kejser Hans grav. Han genopstår selvfølgelig fra de døde og så går den vilde jagt ellers.

Der sker en hel masse i THE MUMMY: TOMB OF THE DRAGON EMPEROR, men det er uden liv og sjæl. Computer-effekterne er stive og mekaniske og manuskriptet er tænderskærende pinligt. Hvis ide var det lige, der er også skulle være nogle seje yetier med? Af og til bliver vi mindet om, at denne film har rødder i horror-genren, men det bliver kun til nogle hæse pip. Ellers er der dømt fladpandet computer-action fra start til slut og det er meget uopfindsomt. Vi kan jo bare håbe, at 4'eren bliver bedre...

THE MUMMY: TOMB OF THE DRAGON EMPEROR, USA, 2008. Dansk titel: MUMIEN: DRAGE-KEJSERENS GRAV. Instruktion: Rob Cohen. Medvirkende: Brendan Fraser, Jet Li, Maria Bello, John Hannah, Michelle Yeoh. Musik: Randy Edelman.

5 kommentarer:

 1. Men Anthony Wong är ju med! Anthony "Ebola Syndrome, Untold story" Wong. Bara det gjorde att jag uppskattade filmen mer :)

  SvarSlet
 2. Jocke: Hvor meget ser man til ham?

  SvarSlet
 3. Wong har en af de bærende skurkeroller, så han er pænt meget med.

  SvarSlet
 4. Wong har selv udtalt, at mange af de film, han er med i, laver han udelukkende for pengenes skyld. Så udvælger han hvert år nogle få film, som han rent faktisk gerne vil lave pga. det kunstneriske aspekt.

  SvarSlet
 5. Ja jeg kunne naturligvis lige så godt have spurgt dig Søren. ;)

  Jeg kunne da heller ikke drømme om at se denne film men blev blot lidt nysgerrig, når Wong blev nævnt.

  SvarSlet