søndag den 12. april 2009

Finanskrisens rædsler

Forleden søgte jeg tilfældigvis efter den Godzilla-box, der udkom for et par år siden i USA fra Classic Media. Men søgningen gav dette nedslående resultat: "Discontinued By Studio". Det var ikke fordi, jeg havde tænkt mig at købe den lige nu, men det er alligevel bekymrende, at en så ny titel allerede ser ud til at være forsvundet fra markedet. Jeg har nu gravet lidt i sagen og det viser sig, at Classic Media åbenbart stadig findes, men at aftalen med deres distributør var udløbet. Nu leder de efter en ny distributør og så skulle det igen være muligt at købe filmene fra de sædvanlige forhandlere.

Mens jeg ledte efter disse oplysninger faldt jeg over en to-tre måneder gammel historie om, at dvd-selskabet BCI Eclipse var blevet lukket pga. finanskrisen. De har de senere år bl.a. udgivet en hel masse Paul Naschy-film i USA, men det er slut nu. Filmene kan stadig findes på eBay og hos de forhandlere, der har eksemplarer på lager, men det er altså en lidt skræmmende udvikling, hvis man pinedød er nødt til at købe alt det spændende i samme sekund, det udkommer, af frygt for at selskabet bag lukker.

2 kommentarer:

 1. Historien med BCI er faktisk mere tragisk end som så. BCI var nemlig i virkeligheden det gamle Brentwood-selskab, der havde fået nye ejere.

  Brentwood var velkendte blandt de fleste fans af obskure titler, fordi de netop udsendt en masse af disse. Ja, det var ikke så meget fordi de udsendt dem, at de var kendte (læs: berygtede), men fordi de havde et dårligt ry for at udsende DVD'er, der slet og ret var hentet direkte fra gamle, slidte videobånd. Yeps, Brentwood var et bootleg-selkab!

  Da de fik nye ejere, skulle der så ryddes op og under det det nye navn, BCI, begyndte man nu at udsende legitime DVD'er.

  Udover de Naschy-film udsendtes bl.a. den rigtig spændende DVD-boksserie "Drive-in classics", som nu desværre ikke fortætter. Og du har ret, det er skræmmende (og sørgeligt).

  Jeg beklager, at min kommentar blev længere end dit indlæg, det er ikke, fordi jeg forsøger at overtage bloggen, hahaha.

  SvarSlet
 2. Én ting Brentwood ikke var kendt for, var den høje billedkvalitet og gode lyd på deres udgivelser, det var simpelthen VHS time!

  SvarSlet