tirsdag den 8. juni 2010

Endnu et kig på TÅGEN

Jeg har tidligere i år nævnt John Carpenters THE FOG, der i februar havde 30 års jubilæum. Men vi skal lige have et kig på denne danske plakat, som jeg har fundet på nettet. Jeg så filmen i biografen, da den havde dansk premiere, men jeg har også set den til en forestilling sammen med en kammerat på en skole - formentlig i noget ungdomsklub eller noget. Her blev en blandt publikum så grebet af John Carpenters musik i det nervepirrende klimaks, at han følte sig nødsaget til at sidde og klappe i takt. Ganske irriterende og vi fik ham da også stoppet...

7 kommentarer:

 1. Blev han bagbundet?

  SvarSlet
 2. Det havde selvfølgelig været en mulighed, men et Nu stopper du! i det rette snerrende tonefald var heldigvis nok.

  SvarSlet
 3. Jeg elsker stadig starten med den gamle fisker der sidder rundt om bålet med børnene og fortæller "One minut before the clock strikes twelve" Elsker den film!!!

  SvarSlet
 4. Du har helt ret. Den åbning er bare så perfekt og sætter stemningen for resten af filmen. Mesterligt!

  SvarSlet
 5. Men musikken er altså også genial, soundtracket hører til blandt mine yndlings-læse-cd'er når jeg fordyber mig i en gyser.

  SvarSlet
 6. Musikken var i mange mange år den bedste og måske stadig. Det var dengang Carpenter og Hill virkelig lavede film og soundtracks der rykkede. Med hensyn til den uffattelige stemning starten skaber har jeg kun stødt på det en gang senere. I I know what you did last summer" da de unge sidder rundt om bålet på stranden og fortæller en gyserhistorie. Det er jeg muligvis ret alene om, men den skabte samme stemning hos mig og derfor er "I know" højt på min liste ;-)

  SvarSlet
 7. THE FOG-soundtracket er virkelig et must, hvis man er til horror-musik. Og du har helt ret i, at der er en ret cool stemning i I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER, også her båret frem at flotte billeder og fremragende musik (af John Debney by the way).

  SvarSlet