onsdag den 15. september 2010

Hvilke gysere holder du mest af? Send mig en liste over dine 20 favoritter

Jeg startede året med at invitere en stribe danske horrorfans og -eksperter til at kåre verdens bedste gyserfilm. Det blev til denne fantastiske Top 50, der er blevet et af de mest læste og debatterede indlæg her på bloggen.

Nu kunne jeg godt tænke mig at lave et lidt anderledes projekt. Det håber jeg, at læserne vil hjælpe mig med - i øvrigt inspireret af en ting, som Stacie Ponder har kørende på sin Final Girl-blog. Du skal ganske enkelt maile mig en liste over dine 20 favorit-gysere. Hvilke 20 skrækfilm er du helt vild med? Reglerne er ganske simple:
 • Send listen til soren.jacobsen (snabel-a) post6.tele.dk og skriv gerne et eller andet i stil med "liste" eller lignende i emnefeltet.
 • Du behøver ikke at prioritere din liste som en egentlig Top 20. Bare skriv løs, til du er nået op på 20 titler.
 • Angiv meget gerne et årstal, hvis der kan være tvivl om hvilken titel, du foretrækker - som f.eks. THE OMEN (1976) eller THE OMEN (2006).
 • Jeg vil lade det være helt op dig at afgøre, om en film er horror eller ej.
 • Du behøver ikke at skrive hvorfor, det er netop de 20 listede film, der er dine favoritter, men du er selvfølgelig velkommen til at gøre det. Jeg elsker at få (u)hyggelige mails. Det får dog ingen indflydelse på det endelige resultat.
 • Gør en indsats for at komme op på 20 titler. Det tæller ikke at sende mig en mail med beskeden: "De tre TWILIGHT-film".
 • Ja, du må gerne være med, selv om du også bidrog til Top 50-listen. Dengang bad jeg om en prioriteret Top 10 - dette er et helt andet projekt.
 • Du er selvfølgelig anonym - jeg vil ikke lægge folks bidrag ud på bloggen - men skriv gerne lige dit navn i den mail, du sender til mig.
Jeg håber, at rigtig mange læsere vil være med på denne lille spøg, så deadline er først om en måneds tid, nemlig fredag den 15. oktober 2010. Det hele skulle meget gerne ende med at blive en stor og flot liste over Skræk og Rædsel-læsernes favorit-gysere.

7 kommentarer:

 1. ...superhyggeligt projekt, Søren - så er det vist frem med excel-arket hva':-)

  ...jeg lægger straks hovedet i blød. Bliver spændende at se, hvordan listen tager sig ud i forhold til Top 50-listen!

  SvarSlet
 2. Fantastisk idé! En top-liste hvor alle kan være med. Men den bliver sgu svær.

  Men er det ikke bedst hvis vi prioriterer listen som en top 20 - selvom du skriver det modsatte?

  SvarSlet
 3. Nix, det behøver ikke at være som en prioriteret liste. Jeg satser på at få så mange svar, at det bliver muligt at lave en Top et-eller-andet ud fra de lister, der kommer ind.

  SvarSlet
 4. Okay. Fair nok. Så bliver det også en smule nemmere.

  SvarSlet
 5. Spændende projekt. Jeg sender en liste hurtigst muligt. Skal lige tænke mig om.

  Mvh Henrik

  SvarSlet
 6. Der kommer helt sikkert også en liste fra mig:)

  SvarSlet
 7. Hej Søren. Jeg har ikke været så god til at tjekke din blog så ofte, som jeg plejer at gøre, men er nu i gang med at få indhentet det forsømte ;-)
  Du får en mail med min Top 20 nu her..

  SvarSlet