søndag den 31. oktober 2010

Glædelig Halloween

Årets mest uhyggelige dag er kommet! Glædelig Halloween til jer alle sammen. Hvis I ikke allerede har fået skåret en græskarlygte, så kan det nås endnu. Her er lige et kig på en Pumpkinstein, vi lavede i efterårsferien.
Selv om Halloween ikke er en dansk tradition, har fænomenet for alvor bidt sig fast herhjemme. Medierne har været helt i selvsving den seneste uges tid med tips om mad, græskar-udskæring og udklædning. I virkeligheden er det nok mest supermarkederne, legetøjsbutikkerne og forlystelsesparkerne, der har en interesse i at få cementeret Halloween som noget, vi også fejrer her i Danmark - også selv om de færreste aner hvorfor. På det seneste har folkekirken dog pippet lidt om, at nu må de hellere få sat sig på det der Halloween. Ak ja...

Halloween er under alle omstændigheder en herlig aften for horrorfans - uanset hvordan man ellers vælger at fejre den. Når det er Halloween, skal man se nogle gode gysere. Så grav dybt i samlingen og find et par favoritter frem - det skal nok blive rigtig (u)hyggeligt!

5 kommentarer:

 1. jo tak!
  Halloween er indtil videre blevet fejret her med en forpremiere på Saw 3D (hvor Billy the Puppet cyklede rundt blandt folk - hyggeligt) samt Halloween på tv2 når man kom hjem. Så kan det jo nærmest ikke blive bedre.

  SvarSlet
 2. "Selv om Halloween ikke er en dansk tradition..."

  Faktisk har jeg en teori om, at Halloween startede i Danmark, kom til England med vikingerne og derfra videre til Amerika, hvorfra skikken nu er vendt tilbage!

  Ikke blot er Halloween tid til at se nogle gysere, men også til at klæde sig ud og feste, især når dagen falder i en weekend! Så pynt op i stuen, tag kostumerne på og skru op for musikken! Glædelig Halloween til alle! Trick or Treat!

  SvarSlet
 3. Interessant teori, men jeg tror dog, at der kommer til at gå lang tid, før danskerne virkelig fejrer Halloween. Har dog lige set tre små trick-or-treat'ere nede på gaden - måske er der håb, når deres generation vokser op.

  Jeg har det fint med at fejre Halloween med nogle gode gysere - og så i øvrigt nyde et overdådigt og kulørt måltid i aften... det er jo også i dag, at den sidste høstdag markeres.

  SvarSlet
 4. Happy Halloween også herfra!

  Jeg tror, jeg finder The Nightmare Before Christmas frem og sikkert også Return of the Living Dead. :D

  SvarSlet
 5. Send... more... paramedics.

  Også glædelig Halloween herfra.

  SvarSlet