tirsdag den 22. februar 2011

AWE udgiver Dario Argentos FOUR FLIES ON GREY VELVET

Another World Entertainment afslører på deres Facebook-side, at de i andet halvår af 2011 udgiver Dario Argentos FOUR FLIES ON GREY VELVET (eller 4 MOSCHE DI VELLUTO GRIGIO). Det er Argentos mest sjældne film, fordi den i årevis har været fanget i et juridisk helvede. Men der kommer altså en dag, hvor man bare kan vade ind i en dansk butik og købe sit helt eget eksemplar på dvd. Wow!

17 kommentarer:

 1. Den er også udkommet i en officiel udgave fra amerikanske MYA Communications, så helt sjælden er den ikke. Der er dog visse minusser ved den amerikanske udgivelse, som AWE måske kan rette op på.

  http://10kbullets.com/reviews/f/four-flies-on-grey-velvet-mya-communication/

  Det er dog rart at se flere Argento-film på det danske marked. Gad vide om nogen af de danske selskaber har investeret i makværket "Giallo" med Adrien Brody?

  SvarSlet
 2. Jeg har tidligere nævnt udgaven fra MYA, men nu er det ikke alle, der køber region 1-film.

  GIALLO skulle komme på dvd og Blu-ray her i landet den 7. juni fra Atlantic/Pan Vision.

  SvarSlet
 3. Så mangler der vel efterhånden kun danske udgaver af filmene "Opera", "Two Evil Eyes" og "Non ho sonno" samt tv-filmene "Do You Like Hitchcock?", "Pelts" (fra Masters of Horror-serien) og "Door Into Darkness"-afsnittene?

  Det ville være noget af et scoop, hvis AWE fik fat i "Five Days in Milan". I'd buy that for a dollar!

  SvarSlet
 4. AWE har udgivet TWO EVIL EYES. Til gengæld har vi aldrig fået en dansk udgave af TRAUMA.

  SvarSlet
 5. Ang. MYA-versionen: Jeg er overrasket over, hvor mange folk, der stadig køber dvd-afspillere, som kun kan spille region 2 skiver. Selv folk, der elsker film, arbejder med film og burde vide bedre, låner dvd'er af mig og leverer dem retur med et "min maskine kunne ikke afspille den her"!

  SvarSlet
 6. Lige præcis "Trauma" er jo netop meget Hollywood-iseret (og indspillet i USA), så det er lidt underligt, at det er en af de få af hans film, der ikke er udkommet på dansk DVD.

  En dansk udgivelse af John Landis' gyserkomedie "Innocent Blood/Blod på tanden" (med Dario Argento i en ganske sjov cameo) kunne også være interessant. Jeg har den australske Warner-udgivelse, som er i det korrekte format.

  Det er desværre lidt af en glemt vampyrfilm i dag, selvom der er mange flotte scener og gode ideer i den.

  SvarSlet
 7. FOUR FLIES er IKKE ude i en officiel udgave i USA! Den er derimod ude på en flot bootleg i USA. MYA ejer ikke rettighederne til den, det gør Paramount, men de gider (åbenbart) ikke gøre noget ved sagen. Det er også derfor der stadig mangler noget footage i udgaven, eftersom de ikke har brugt det original print.

  SvarSlet
 8. Ja tak til "Innocent Blood" i korrekt format på dvd, så jeg kan få udskiftet min gamle vhs-kassette med gnidret billede i cropped format!

  SvarSlet
 9. Den tyske dvd-udgave af INNOCENT BLOOD skulle være i anamorphic widescreen. Titlen dernede er BLOODY MARIE - EINE FRAU MIT BISS.

  SvarSlet
 10. Den kørte i sin tid i de australske biografer som A FRENCH VAMPIRE IN AMERICA. :D

  SvarSlet
 11. What Jack said. MYA er forlængst blevet afsløret som et bootleg-foretagende. Det er formentligt også derfor, at de skjuler størstedelen af deres udgivelser bag ugennemskuelige titler - så de rigtige rettighedshavere ikke skal opdage det.

  MYA's dvd-udgave af Four Flies bruger ganske vidst et flot print, men det er klippet, det engelske lydspor er hugget fra den tyske bootleg og traileren er taget fra internettet.

  En del kunne forøvrigt tyde på, at jorden er begyndt at brænde under MYA, for folkene bag har netop lanceret et nyt label kaldet One Seven Movies.

  SvarSlet
 12. Og det stiller de uundgåelige spørgsmål: Vil den danske DVD være uklippet? Hvilket dub-tracks vil blive inkluderet?? Og vil disse være hentet fra tyske bootlegs???
  Det ville være rart, hvis AWE ville gøre lidt ud af at oplyse andet om DVD-detaljerne, end blot at smide covers ud på FB. ;-)

  SvarSlet
 13. Hvor er Thomas Rostock, når man har brug for at høre fra ham?

  SvarSlet
 14. Ha, ha :-) Jamen, jeg er jo her og læser mit favorit-blog.

  Mht. FOUR FLIES, så forstår jeg godt ønsket om at få lidt ekstra info på denne Argentoske hellige gral. Desværre ved jeg lige så lidt/meget som alle her på tråden, men er sikker på AWEs indkøb af de FIRE FLUER er ganske legitim. Både Kenneth og Jan er jo professionelle i "gamet" omkring rettigheder og ved godt, når noget holder eller ej.

  Indtil videre glæder jeg mig bare vildt over indkøbet og at AWE til stadighed viser sig som Danmarks mest interessante DVD/blu-ray selskab. Det ville godt nok være et meget fattigere hjemmevideomarkedet uden AWEs eksistens.

  SvarSlet
 15. Det er jeg helt enig i... selvom jeg stadigvæk ikke helt har tilgivet Jan hans nølen omkring A SERBIAN FILM. ;-)

  De to herrer skal såmænd nok bestræbe sig på at udsende en fuldstændig legitim udgave. Så vidt jeg ved, så har de før brændt sig en smule ved at købe rettighederne til en anden film fra en, der egentligt ikke ejede dem. Det gav dem vist en masse problemer og udskudte udgivelsen i månedsvis, så jeg er ret sikker på, at det ikke er et cirkus, de har lyst til at gå igennem igen. Jeg har i hvert fald fuld tillid til AWE.

  SvarSlet
 16. Jeg har ikke fulgt med, så kunne en eller anden lige fortælle mig, om AWE's nye DVD så er den helt uklippede udgave eller er hænger problemerne fra MYA's udgave stadig ved? Og hvordan med lydproblemerne i det engelske dub?

  SvarSlet
 17. Jeg har ikke MYA-udgaven, så jeg aner det ikke. Synes at det engelske lydspor på AWE's dvd er ganske OK, mens det italienske virker mere indelukket.

  SvarSlet