mandag den 7. februar 2011

THE ROOMMATE stryger til tops i USA... men horror-anmelderne ka' ikke li' den

Det er lidt af en begivenhed, at en dansk instruktør stryger til tops med en film på den amerikanske biograf-hitliste. Men det er altså lykkedes i denne uge for Christian E. Christiansen, der har instrueret THE ROOMMATE - en amerikansk horror-thriller, der af mange beskrives som en slags ny udgave af SINGLE WHITE FEMALE. De foreløbige tal viser, at THE ROOMMATE har omsat for 15,6 millioner dollar på omkring 2800 lærreder. Det er lidt flot.

Til gengæld har filmen fået pænt mange tæsk af horror-anmelderne. Her er et lille udpluk:

Dread Central er benhårde og skriver: "An early candidate for worst movie of 2011, that THE ROOMMATE is even playing in theaters at all instead of being shipped directly to the Wal-Mart $5 DVD bin is bewildering". En enkelt bloddryppende kniv ud af fem mulige er, hvad det kan blive til.
Bloody Disgusting er i forholdsvis godt humør og siger pæne ting om instruktørens arbejde, men må trods alt konkludere, at "At the end of the day, THE ROOMMATE is a relatively harmless cotton candy distraction for the under-17 set – a spit-shined, superficially effective teen-oriented flick". Det bliver til en karakter på 5 ud af 10.
FANGORIA svinger sig op på halvandet kranie ud af fire mulige, men må alligevel konstatere at "Nobody involved seems to have wanted to push the material into the over-the-top places it’s begging to go".
Fearnet har ikke styr på deres fakta, og påstår, at instruktøren er hollænder. På trods af denne fornærmelse, vil jeg alligevel citere deres konklusion, der lyder: "It's a dull, unpleasant thriller with no pulse, no thrills, and no soul. Staring into an empty movie theater with a black screen would be more appealing".
...og Horror Movie A Day skriver: "There are very few jump scares, but there's not much of ANYTHING in this movie ... there's no real tension, and scenes/subplots come and go without any fanfare".

THE ROOMMATE står til at få dansk premiere den 7. april. Så må vi se, om det er en møgfilm. Lige nu er det i hvert fald en succesfuld en af slagsen. Kilde: Box Office Mojo

2 kommentarer:

 1. Ja det er nok ikke den bedste film i mands minde.
  Men det er da lidt af en bedrift, at en dansk instruktør slår rekorden som bedst indtjenende film nogen siden for en dansk instruktør.
  Jeg tager min hat af for Christian. Mega godt gået makker - og ærgeligt at det ikke var os der producerede den:-)
  Men vi kommer efter dig:-)

  SvarSlet
 2. Filmz var hurtigt ude med nyheden om, at filmen var strøget til tops, men det var først i går, at de andre danske medier opdagede noget.

  SvarSlet