tirsdag den 24. maj 2011

A SERBIAN FILM udkommer ikke på dvd i Danmark alligevel

Jeg burde måske skrive Breaking News på dette indlæg, men nu har jeg ikke fået bekræftet nyheden 100 procent. Alt tyder dog på, at Cinematic Vision alligevel ikke vil udgive A SERBIAN FILM i Danmark. Den skulle ellers have været på gaden i næste uge. Jeg har skrevet til filmselskabet for at høre nærmere og venter stadig på svar. Men den er pillet af nogle af online-forhandlernes hjemmesider igen - hos DVDCity med bemærkningen "Cinematic Vision har valgt ikke at udsende film i Danmark" - så det skal nok passe.

Det er ikke så længe siden, at der var en frygtelig ballade i Sverige, hvor flere forhandlere ganske enkelt nægtede at have filmen i deres sortiment. Man må godt nok sige, at A SERBIAN FILM kandiderer til at være den mest kontroversielle film i mange år.

23 kommentarer:

 1. Jeg nåede heldigvis at sikre mig en nordisk unrated udgave inden alt den ballade...

  SvarSlet
 2. A Serbian Film er et mesterværk, hvis selskabet der har rettighederne til den i Danmark nægter at udgive den, så hent den på torrent.

  SvarSlet
 3. Jens Erik Thomsentirsdag, 24 maj, 2011

  Der har et stykke tid verseret rygter om, at den danske udgave ville blive droppet - ovenpå al balladen i Sverige, så hvis det er rigtigt, kommer det desværre ikke som den helt store overraskelse. Man kan dog heldigvis stadigvæk købe den ucensurerede svenske dvd og BD hos enkelte forhandlere (begge inkluderer danske undertekster). Fx hos subdvd.com, som jeg selv har købt fra.

  Jeg læste forøvrigt noget om balladen på et svensk forum fornyligt, og det lader til, at det er en enkelt person, der har orkestreret det hele. Han har åbenbart sendt mails rundt til alle kendte forhandlere og opfordret dem til at fjerne den fra hylderne, hvilket de fleste har efterfulgt. Af samme grund vil jeg fremover ikke lægge en krone hos cdon.com mere. Hvis de med god samvittighed kan sælge film som I SPIT ON YOUR GRAVE, IRRÈVERSIBLE og CANNIBAL HOLOCAUST, så har de ingen moralsk grundlag for at fjerne A SERBIAN FILM. Discshop.se ryger også i den forbindelse - fuck dem!

  Jeg håber ikke, at det er sandt, men hvis det er, så er det da pudsigt, at filmen ikke udkommer i det eneste land, hvor den har været vist uklippet offentligt uden at medføre nogen debat overhovedet (jeg spurgte programdirektøren for CPH: Pix, og de har ikke modtaget én eneste reaktion på filmen).

  SvarSlet
 4. Jag uppmanar alla skandinaver till en bojkott av cdon.com, vilket inkluderar cdon.se (Sverige), cdon.dk (Danmark), cdon.no (Norge) och cdon.fi (Finland)

  SvarSlet
 5. Sorry, men der skal nu mere til at jeg droppe cdon...men ingen tvivl om at det er et skråplan de er ved at begive sig ud på.

  SvarSlet
 6. Kontroversiel, indeed... Til trods for at jeg stadig ikke er sikker på om jeg nogensinde vil se den igen har jeg nu alligevel bestilt den... (Så mon ikke det alligevel ender med at jeg ser den igen om ikke så forfærdeligt længe...)

  SvarSlet
 7. Jeg har ingen problemer med at boykotte forhandlere, men for at en boykot skal virke, så skal forhandleren have at vide hvorfor man ikke ønsker at bruge dem længere. Ellers man bare endnu en kunde, der ikke bruger penge hos dem længere.

  SvarSlet
 8. Jens Erik Thomsentorsdag, 26 maj, 2011

  Fik lige mit eksemplar fra subdvd.com i dag (oven i købet sammen med Code Reds amerikanske dvd-udgivelse af exploitation-filmen PETS, der ellers er udgået).

  Jeg glæder mig til at gense den.

  SvarSlet
 9. Jeg har lige bestilt den fra samme sted. Det bliver sgu spændende at se...

  SvarSlet
 10. Har lige modtaget den svenske DVD fra subDVD. Vi er enige i den er 100 % uncut, ikke?

  SvarSlet
 11. Jeg er ikke 100 pct. sikker på det. SubDVD skriver det selv og der skulle være scener undervejs, hvor du ikke vil være i tvivl om hvorvidt det er den uklippede version, du kigger på. Ser frem til selv at modtage mit eksemplar.

  SvarSlet
 12. ...og så modtog jeg allerede mit eksemplar. Det var godt nok hurtig levering fra Stockholm - bestilte den torsdag.

  Jeg kan ikke nødvendigvis sige, at jeg glæder mig til at se den, men det bliver dæleme spændende.

  SvarSlet
 13. Bestilte også mit i torsdags, subDVD er godt nok på dupperne! :D

  SvarSlet
 14. Hej Søren

  Fik du set filmen? Hvis ja, hvad synes du om den? Jeg overvejer nemlig, at bestille den.

  SvarSlet
 15. Ja, jeg har set den. Skal lige fordøje oplevelsen, før jeg skriver en anmeldelse. Men jeg synes, den er rigtig god - men det er bestemt ikke en film for alle.

  SvarSlet
 16. Fantastisk. Jeg glæder mig til, at læse den.

  SvarSlet
 17. >>> BREAKING HORROR NEWS <<<

  --- ::: har lige fået svar fra Cinematic Vision og 'A Serbian Film' har nu en officiel DK-release, både dvd og Blu-ray. Så sæt kryds i kalenderen d. 4. oktober (håber ikke det ændres igen igen). (Jep, der kommer en anmeldelse på MTV, haha.)

  >>> BREAKING HORROR NEWS <<<

  SvarSlet
 18. Fantastisk nyhed. Ikke at jeg ikke tror på dig, men jeg har så også lige sendt dem en mail. De er bestemt ikke et selskab, der er flittige i deres markedsføring.

  SvarSlet
 19. Haha - nej, det er sgu svært at blive klog på deres udgivelser. Spændende om du får samme svar - hopefully :)

  De kunne desuden oplyse om en række andre horror-titler. Flere har været at finde på forskellige release-lister - fik dog ikke lige udgivelses-datoer. Men uanset hvad kan man se frem til følgende titler: Husk, Prowl, Perkins 14, Exorcismus, The Presence og Weekend Hunt i Q4.

  Så vidt jeg har kunnet læse mig til, er det ikke de mest ophidsende titler, men et par af dem skal jeg da sikkert tjekke ud.

  - Nogen der eventuelt kan anbefale/fraråde?

  SvarSlet
 20. Bjarke: Jeg var meget skuffet over PERKINS 14, som er den eneste af de nævnte jeg har set...

  SvarSlet
 21. Et par af de nævnte titler er fra runden af After Dark Originals og har længe været nævnt på den svenske Cinematic Vision-hjemmeside. Men en del af udgivelsesdatoerne er åbenbart blevet rykket, så man kan ikke regne med noget.

  SvarSlet
 22. @ Abra: ja, den er ikke ligefrem blev dynget til med god omtale - men plakaten er meget cool: http://www.iwannawatch.net/wp-content/uploads/2011/01/Perkins-14-20091.jpg

  @ Søren: jep, I know ;) Og ja, det er som sagt svært at vide sig sikker på noget med dem. Men nu blev titlerne nævnt i forbindelse med svaret på udgivelsen af 'A Serbian Film' - og tænkte blot, at jeg lige ville dele det med ligesindede. Oh well, nu får vi se...

  SvarSlet
 23. Jeg har set exorcist-horrorfilmen, "Exorcismus"... den er spansk produceret med en spansk instruktør, men den foregår i England med engelske skuespillere. Det var en lidt tam omgang, men det er tydeligt at de ikke har haft det helt store budget til den, så man kan måske tilgive dem lidt for nogle af småfejlene. Original er den dog ikke og efterhånden er eksorcist-gysere jo lidt fremme igen, jeg tænker bla. på "The Exoricsm Of Emily Rose", "The Rite", "The Last Exorcism" og nu altså "Exorcismus"... Sjov cameo er at Doug Bradley, kendt som Pinhead fra "Hellraiser"-filmene, er med i et ganske kort øjeblik...
  Anyway, den kan vel nok fungere sjovt nok som noget søndagsunderholdning, men synes ikke at den tilnærmelsesvis uhyggelig og endda special værd at se igen..


  Iøvrigt en fantastisk nyhed med "A Serbian Film" - den ser jeg virkelig frem til at endelig få set...

  SvarSlet