torsdag den 30. juni 2011

Caroline Munro charmerede Cinemateket

I aftes var jeg i Cinemateket, hvor hele to klassiske Vincent Price-film - THE MASQUE OF THE RED DEATH og THE RAVEN - stod på programmet. Det var selvfølgelig i forbindelse med den 100 års fødselsdagskavalkade for den berømte horror-skuespiller, der har kørt i Cinemateket i denne måned på initiativ af Vincent Price-aficionado Jan Christensen. Og arrangementet i aftes var noget helt særligt, fordi de to film blev introduceret af skuespilleren, modellen og Bond-baben Caroline Munro.

Hun spillede sammen med Vincent Price i de to DR. PHIBES-film, hvor hun havde den ukrediterede rolle som hans afdøde hustru. Hun skulle derfor ikke gøre meget andet end at ligge og se død ud. Munro fortalte med et glimt i øjet, at det var "a very difficult role". Dog generede kostumet hende lidt, da hun er allergisk over for fjer - og selvfølgelig havde man valgt at dekorere med fjer.
Den ekstremt charmerende 62-årige Caroline havde naturligt nok ikke så meget at sige om de to film, der blev vist, men underholdt med mange anekdoter fra sin karriere og svarede på spørgsmål fra salen. Hun fortalte, at da hun var færdig med sine scener i THE ABOMINABLE DR. PHIBES, bad hun om lov til at blive på settet for at se Vincent Price og de andre skuespillere arbejde - ganske enkelt for at lære mere om faget. Hun huskede Price som "delicious", "wonderful, varm and funny" og "so special and very sweet".

Hun kunne også fortælle, at det var 34 år siden, hun sidst havde været i København. Dengang var det sammen med Richard Kiel for at promovere THE SPY WHO LOVED ME. En del af hendes tid går i dag med at rejse rundt til forskellige conventions for at møde fans og skrive autografer. Hun var f.eks. netop vendt hjem fra Monster Bash i Pittsburgh i USA, hvor hun havde nydt at møde nye fans, der holder af de gode gamle horror-klassikere.
I pausen mellem de to film blev der så skrevet autografer til den store guldmedalje. Caroline tog sig god tid til at snakke med alle og skrev med glæde under på de ting, folk havde med. Jeg fik en autograf på dvd-forsiderne af THE ABOMINABLE DR. PHIBES, DRACULA A.D. 1972 og MANIAC. Og så stillede hun selvfølgelig op til et billede (tak til Nicolas Barbano, der var hurtig med kameraet).
Det var en helt fantastisk aften i Cinemateket. Og så skal jeg ikke glemme de to gode film, der blev vist - det er altid herligt at se Roger Cormans flotte Edgar Allan Poe-film - men det var Caroline Munro, der var aftenens overraskelse. Du kan i øvrigt læse mere om hende på den officielle fan-hjemmeside, som du finder her.

5 kommentarer:

 1. Damn, hvor er jeg misunderlig. Caroline Munro er en af mine ynglings britiske skuespillere... jeg ville virkelig gerne have mødt hende, men når man kommer fra det mørke Jylland, så er der desværre langt til København. - Søren? har du set Captain Kronos: Vampire Hunter... der er miss Munro vidunderlig i... - og som 62-årig ser hun jo stadigvæk fantastisk ud...

  SvarSlet
 2. Og lige en kommentar. Nu er det ikke horror, men hun er pragtfuld i "Starcrash"... det er virkelig kitschet sci-fi... + David Hasselhoff...

  SvarSlet
 3. Jeg har stadig til gode at se CAPTAIN KRONOS: VAMPIRE HUNTER, men Caroline Munro fremhævede selv den film som en af hendes egne favoritter.

  SvarSlet
 4. Bestemt en dejlig aften med en charmerende Munro i topform... MASQUE var fantastisk, synes jeg, mens RAVEN ikke rigtig var mig - men kampen mellem de to troldmænd i hver deres stol var da sjov...
  Jeg fik signeret en THE SPY WHO LOVED ME laserdisc, og Caroline vendte og drejede den, for den udgave havde hun ikke set før...
  Og det var da også hyggeligt lige at hilse på dig, Søren...

  SvarSlet
 5. Ja, det var hyggeligt, at der var så mange fans. Desværre var tiden mellem de to film knap (fordi alle skulle have autografer), så der var ikke helt så meget tid til at snakke.

  SvarSlet