mandag den 13. juni 2011

Nå, savner du ikke helt vildt en bog om remake-udgaverne af Romeros zombiefilm?

Der kommer rigtig mange bøger om horrorgenren, men det er bestemt ikke dem alle, der lyder lige spændende, interessante eller relevante. Til august udgiver forlaget McFarland f.eks. BACK FROM THE DEAD: REMAKES OF THE ROMERO ZOMBIE FILMS AS MARKERS OF THEIR TIMES af Kevin J. Wetmore, Jr. Den handler simpelthen om genindspilningerne af George A. Romeros zombiefilm, og hvordan man ligesom kan sige noget om den tid, de er blevet lavet i - sammenlignet med originalerne.

Eller som det hedder på forlagets hjemmeside: "This survey of those remakes examines ways in which the sociocultural contexts of different time periods are reflected by changes to the narrative (and the zombies) of Romero’s original versions". Hmm, jeg tror ikke, at det er en bog, jeg vil skrive på min indkøbsliste. Men nu er tippet givet videre...

5 kommentarer:

 1. Thomas Rostockmandag, 13 juni, 2011

  Egentlig ikke. Behøver vi andre zombie-film end Romeros og Fulcis? ...sagde han og åbnede for en flodbølge af protester.

  Okay, Jeg har det fint med THE WALKING DEAD TV-serien hvor Frank Darabont er involveret. Den er jo pænt underholdende i kraft af, at den læner sig temmelig meget op på Stephen Kings THE STAND, som Romero i sin tid paradoksalt nok burde have fået lov til at filmatisere. 28 DAYS LATER og REC-filmene har også deres berettigelse som selvstændige film.

  Men alle de nyere re-makes har jo intet på hjertet eller noget sul på kroppen, så det er ret imponerende at dedikere en hel bog til dem. Igen et tilfælde, hvor den kontekstuelle analyse sikkert kommer til at handle langt mere om Romeros zombie-film end hvad salgs-pitch'en umiddelbart giver udtryk for.

  SvarSlet
 2. Jeg kan nu meget godt li' Zack Snyders DAWN OF THE DEAD, men jeg har bestemt ikke brug for at læse en bog med analyser af den.

  SvarSlet
 3. Den var i hvert fald ikke helt ringe.

  Det virker dog på mig, som om de fleste remakes har flyttet zombierne fra Horror-genren og dumpet dem i Action-genren. Ikke at der er noget i vejen for det, så længe der er en pointe der rækker lidt ud over, at zombierne nu må løbe hurtigere (stakkels bæster!) og udføre flere spektakulære stunts. Der skal være mening med galskaben! Den gruvækkende og neglebidende atmosfære-fyldte zombie-film forankret i skrækfilmen kunne man godt ønske sig et nyere og seriøst bud på.

  SvarSlet
 4. En festlig fyr skrev engang et indlæg om den problematik, inden hans blog sygnede hen og døde:

  http://cinemacemetery.wordpress.com/2007/07/04/nightoftherunningdead/

  SvarSlet
 5. Det er nok rigtigt, at der er kommet lidt meget action-gys over mange af de nye zombiefilm - bl.a. fordi de levende døde nu spæner rundt som gazeller på speed.

  Nu har jeg det selv OK med løbende zombier, men det er måske mere bekymrende, at mange af disse film er trivielle kopier af hinanden.

  SvarSlet