mandag den 11. juli 2011

Jeg savner lidt On-Air-Video

Jeg har ingen ide om, hvem der i sin tid stod bag On-Air-Video, men det var nogle herlige titler, de fik smidt ud på markedet. Formatet var ofte 4:3 - til gengæld kostede dvd'erne en slik. HALLOWEEN, CUJO, CREEPSHOW, CHILDREN OF THE CORN, THE STEPFATHER, TALES FROM THE DARKSIDE, PROM NIGHT og HELLRAISER var blandt nogle af titlerne.

Selv om kvaliteten på ingen måde var i top, så savner jeg lidt at støde på disse film ude i butikkerne. On-Air-Video er siden blevet til NTC Film, og enkelte af gyserne lagerføres stadig. Men horror synes ikke at være noget, de satser på længere.

19 kommentarer:

 1. Det var lidt hit and miss med On Air Video, engang imellem kunne man finde rimelige udgivelser i korrekt aspect ratio og med en rimelig billedkvalitet. Men desværre var der også mange skod-udgivelser. Så hellere bruge lidt mere på udenlandsk udgivelse. Kan ofte fås til en meget rimelig penge på play.com, play.com's PlayTrade, Amazon Marketplace etc.

  SvarSlet
 2. Der er helt bestemt et skod-element ved mange af On-Airs udgivelser - og jeg har senere opgraderet mange af dvd'erne til markant bedre versioner.

  Det er mere sådan et nostalgisk pip - især i denne tid, hvor der er færre og færre fysiske butikker, hvor man kan stå og bladre i filmene.

  SvarSlet
 3. Det er godtnok ikke horror, men jeg synes at On Airs udgave af Sergio Leones "A Fistful of Dollars" var helt i orden.. Men horrorudgivelserne var desværre ikke altid nogle af de bedste...

  SvarSlet
 4. Om de så blev kastet i fjæset på mig, kunne jeg ikke drømme om at købe deres skod-pan & scan-udgivelser, så det generer ikke mig, at NTC har droppet horrorudgivelserne. Dem tager AWE og Midget sig fint af (for det meste) og gudskelov for det. :)

  PS: Prøv at højreklikke på handikapikonet til højre for ordbekræftelsen (i forbindelse med indsendelse af kommentarer). :D

  SvarSlet
 5. ... og åbne naturligvis. ;)

  SvarSlet
 6. Jeg kan nu godt følge hvad du mener Søren. Har det på samme måde. Min første DVD udgave af Motorsavsmassakren var faktisk fra On-Air. Den er dog blevet skiftet ud for længe siden. Kan huske de havde skrevet "Total uklippet" på coveret, og jeg tænkte med ironisk: "Vil det sige at det bare er alt råmaterialet ud i en køre?" :-)

  SvarSlet
 7. Jeg anmeldte On-Airs MOTORSAVSMASSAKREN i et gammelt nummer af STAY SICK! og kommenterede også teksten på omslaget, hvor On-Air med store bogstaver på forsiden skrev: "ENDELIG FRIGIVET AF CENCUREN UDEN FRAKLIP". Udover det pinlige i, at de ikke kunne stave til "censur", så kan man altså ikke frigive noget af censuren uden fraklip, som aldrig har været forbudt - endsige været klippet. Deres tekstboble nr. 2, "Original directors cut" var også noget vås, da der kun findes den ene udgave. Haha.

  Jeg husker i øvrigt, at Kenneth Eriksen (den gamle redaktør af fanzinet ABSURD og nu bag AWE) for længe siden skrev, at han havde snakket med manden bag On-Air; Kenneth var ret begejstret for manden, som han kaldte en "gammel krejler" og det kan man jo nok forestille sig, når man kender til deres dvd- og videoudgivelser!

  SvarSlet
 8. Findes der en udgivelse med fraklip?!

  Pokkers til ignoranter. Det kunne da ellers være meget sjovt at se en blooper reel fra "Motorsavsmassakren".

  SvarSlet
 9. Ja, der er skam bloopers - også på den danske dvd, så ordet "fraklip" er ikke helt tosset - selv om det ikke er det, de har ment.

  SvarSlet
 10. Men sjovt nok skrev de jo "UDEN fraklip", haha. Jeg har iø aldrig set de bloopers. Kald mig bare letpåvirkelig, men jeg har en eller anden forestilling om, at atmosfæren ved netop en film som TCM bliver lidt ødelagt ved at se kiksede scener.

  SvarSlet
 11. Nå ja... de skulle selvfølgelig have skrevet "med fraklip", hvis de ville have reklameret for dem - men det havde nok påvirket salget.

  SvarSlet
 12. Men i øvrigt skal man ikke altid kimse ad On-Airs udgivelser; Der var flere af deres udgaver, der var bedre end de udenlandske, fx var deres TENEBRAE en af de eneste, der var fuldstændig uklippet (bl.a. er Anchor Bays ikke komplet).

  SvarSlet
 13. Søren: He, det anede mig. Jeg er ikke synderligt begejstret for filmen og har den derfor ikke på dvd.

  Jack: ja, der var da visse gode udgivelser i ny og næ. Havde de så bare reklameret med, at "Tenebrae" var ucensureret...

  SvarSlet
 14. Hehe, jeg har også den "Motorsavsmassakren" DVD - men istedet for det almindelige DVD logo i nederste højre hjørne er der på min et "On Air DVD" logo...

  SvarSlet
 15. Personligt synes jeg On-Air var et godt selskab, de udgav nogle spændende titler, selvfølgelig svingede kvaliteten på dem, men jeg har nok over 200 On Air dvder i alt og er stadig glade for dem :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv om kvaliteten var svingende med pan and scan og grimme billeder, så var det fantastisk, at de var der og fik udgivet disse ting, så man bare kunne gå ind og købe dem.

   Nu er de væk, og jeg oplever ikke lige, at nogle af de nuværende selskaber er vilde med at sende bedre udgaver på markedet af en del af de ting, som On-Air-Video udgav. Hvor er f.eks. den danske deluxe-udgave af CREEPSHOW eller CHILDREN OF THE CORN? Dem må man til udlandet for at hente.

   Slet
 16. Ja de deluxe udgaver kan vi godt kigge længe efter her i Danmark. Har du nogen fra On-Air endnu, eller har du opgraderet dem :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er typen, der beholder den gamle udgave - også selv om jeg senere får en deluxe-version. Har f.eks. stadig de to Dario Argento-boxe, HOUSE-filmene, HELLRAISER, CREEPSHOW, CHILDREN OF THE CORN, SCANNERS-filmene og et par stykker mere.

   Slet