torsdag den 15. marts 2012

Hold da op ... kæmpehøns og gigantiske rotter

I går så jeg THE FOODS OF THE GODS, som jeg ikke før har haft fornøjelsen af. Nu var det en noget blandet fornøjelse, da manden bag denne "naturen går amok"-gyser fra 1976 er selveste Mr. B.I.G. - eller Bert I. Gordon. Han har lavet tvivlsomme produktioner som THE AMAZING COLOSSAL MAN og EARTH VS. THE SPIDER, der især er kendt for de ganske elendige effekter.

Dem får man også masser af i THE FOOD OF THE GODS, der er løst baseret på dele af en fortælling af H.G. Wells. Historien er noget med en mystisk substans, der bobler op ad jorden på en lille ø i British Columbia. Et ægtepar opdager, at stadset får deres høns til at vokse til enorm størrelse - desværre har også hvepse og rotter ædt af det, og så har vi balladen.

Filmen er grotesk psykotronisk underholdning af både værste og bedste skuffe. Selv om de fleste af effekterne er ret ringe (det er mest noget med nærbilleder af dyrene; eventuelt filmet sammen med nogle billige modeller af enten biler eller huse), så lykkes det faktisk for Bert I. Gordon i enkelte tilfælde at skabe effektive scenerier. Til gengæld får han ingen hjælp fra de rædselsvækkende skuespillere med den forfærdelige Marjoe Gortner i hovedrollen. Han fremstår som en af de mest usympatiske hovedpersoner, jeg nogensinde har set - og han skal forestille at være helten. Hmm....

Som sagt; det er en mærkværdig oplevelse at se THE FOOD OF THE GODS, men jeg er nu meget glad for, at jeg endelig har set den.

5 kommentarer:

 1. Så må og skal du se den fantastiske forsættelse Food of the Gods II (også kendt som Gnaw: Food of the Gods II)! Den er om end endnu mere søvndyssende end originalen, og filmens special effects er mindst lige så ringe, selv om filmen er lavet i 1989, altså 13 år senere!

  SvarSlet
 2. Det lyder ret slemt. Den kommer på indkøbslisten...

  SvarSlet
 3. Den er faktisk ret underholdende: Jeg så den i tidernes morgen i en dobbeltmidnatter i Københavneren i begyndelsen af 80'erne. Den anden film var en karatehugger. Huske ikke titlen på den :-)

  SvarSlet
 4. Det er sjovt som det altid var en "karatehugger" :-) der var sat sammen med en gyser - nøjagtig som med Fredag den 13/Dragens klør...

  SvarSlet
 5. "The Food of the Gods", som jeg så til premieren, er sjovt nok Bert I. Gordons anden filmatisering af Wells' i øvrigt fremragende roman. Den første var "Village of the Giants" (1965).

  SvarSlet