torsdag den 22. marts 2012

Robert Fuest er død

Jeg sidder og lytter til Basil Kirchins stemningsfulde og lidt kitschede musik fra THE ABOMINABLE DR. PHIBES. Det seneste døgns har det svirret med rygter om, at filmens instruktør Robert Fuest er død, 84 år gammel. Nu er det også skrevet ind på Wikipedia, mens IMDb ikke har gjort noget ved det - og de engelske aviser ser heller ikke ud til at have skrevet nogle nekrologer endnu.

Men nu kommer rygterne så mange steder fra, at vi må gå ud fra, at det er rigtigt - og dermed har vi mistet instruktøren af de to kult-klassikere THE ABOMINABLE DR. PHIBES og DR. PHIBES RISES AGAIN, hvor Vincent Price spiller den djævelske læge med de dæmoniske planer. Så det er meget passende, at jeg i dag lytter til musikken fra disse herlige film.

3 kommentarer:

 1. Der findes også et ældre soundtrack domineret af de fremragende sangparodier på kendte filmstjerner, Paul Frees indspillede i forbindelse med filmen. Kun ganske få af numrene på pladen høres dog i selve filmen.

  Phibes-filmene hører til mine absolutte horror-favoritter of all time!

  SvarSlet
 2. Ud over Kirchins musik, så nåede jeg også at høre det meste af John Gales flotte score til DR. PHIBES RISES AGAIN, før jeg skulle på arbejde i dag. Herligt.

  SvarSlet
 3. Robert Fuest-nekrolog i The Guardian: http://www.guardian.co.uk/film/2012/mar/26/robert-fuest.

  SvarSlet