søndag den 13. maj 2012

HEARTLESS: Et dansk horror-projekt uden hjerte

De to mystiske søskende ankommer til kostskolen.
Nu skal vi åbenbart også til at lave TV-horror her i Danmark. HEARTLESS er et bud på en ny drama-serie med et twist af horror. Den handler om to mystiske søskende, der flytter ind på en privat kostskole. De to har en grum hemmelighed og det resulterer åbenbart i, at det tynder ud i elevtallet på skolen. Jeg har set HEARTLESS beskrevet som en vampyr-serie, men fremgår ikke helt klart hvad de to søskende egentlig er for nogle.

HEARTLESS er skabt af Mikkel Munch-Fals (tidligere vært på DR2 PREMIERE og instruktør af SMUKKE MENNESKER) og Thomas Glud (manuskriptforfatter på TV-serien 2900 HAPPINESS og flere af de nye FAR TIL FIRE-film). I hovedrollerne ser man Julie Zangenberg og Casper Sloth. Indtil videre er der blevet skruet et lille pilotafsnit sammen, der i en periode har været tilgængelig på Kanal 5's hjemmeside. Hvis det får gode bedømmelser, vil man gå i gang med at lave 10 afsnit af HEARTLESS.

Nu kan man kun glæde sig over, hvis der bliver produceret mere horror i Danmark, men jeg håber ikke, at HEARTLESS bliver til mere. Pilotafsnittet er det værste bras. Det ligner hverken god horror eller en god ungdomsserie. Man kan opleve kluntede, uengagerede skuespillere, der serverer den ene kiksede replik efter den anden - og et plot, der minder om noget fra de mange forfærdelige julekalendere, TV-stationerne har produceret gennem årene (hvorfor i alverden skal dette foregå på en kostskole? Man kunne da i det mindste have placeret handlingen på et almindeligt gymnasie, så der var en smule relation til den virkelighed, som seriens målgruppe befinder sig i). Og så er det hele så über-ungdommeligt, at det næsten bliver en parodi. HEARTLESS er et projekt uden hjerte og den slags er ikke værd at se. Kilde: Filmz

24 kommentarer:

 1. Det undrer mig, at man vælger at kalde en dansk serie 'Heartless'...

  SvarSlet
 2. HJERTELØS havde været en fin titel.

  SvarSlet
 3. Titler må for alt i verden ikke være danske mere. Det er da vist kun AWE, der (heldigvis) kan finde på den slags. Jeg husker for nogle år siden, hvor alle de danske Marvel og DC-tegneserieblade skulle skifte til amerikanske navne, selvom de havde haft danske navne i 30 år. Så jeg er ikke forbavset over, at en ny, dansk ungdomshorror-tv-serie skal have en engelsk title. Øh, titel.

  SvarSlet
 4. Hvorfor kalde den Heartless, så forveksler den jo med den ganske gode, engelske film der hedder Heartless med Jim Sturgess, der er en blanding af drama/horror/fantasy.

  SvarSlet
 5. Jack, der er rigtig mange amerikanske film, som får danske titler for tiden, når de bliver vist i i biografen... men når de udkommer på dvd har de fået deres originale titel tilbage.

  SvarSlet
 6. Åh virkelig? Der kan du bare se, hvor meget jeg hænger i fortiden. Alle de film, jeg ser, er for længst holdt op med at køre i biograferne. Argh!

  SvarSlet
 7. Hvis de danske Twilight fans får muligheden for at stemme, så skal de 10 afsnit nok blive lavet :)

  SvarSlet
 8. Det står enhver frit at gå ind på siden og komme med sin mening - uanset om man er til TWILIGHT eller splatter. Men hvis serien kommer til at ligne "pilot-afsnittet", så bliver det et seer-flop.

  SvarSlet
 9. Har netop set pilot-afsnittet. Det ser aldeles fremragende ud. Rart med noget dansk gys frem for al det Hollywood-bras. Dette kunne blive en tv-klassiker.
  Rune

  SvarSlet
  Svar
  1. pilotafsnittet ser da helt vildt fedt ud - jeg er sikker på at det bliver en kæmpe succes - smukke omgivelser, smukke mennesker og en hel del seksuelle undertoner - Perfekt som en ungdomsserie (og for kvinder i 40'erne). Den er fantastisk stemningsfuld, og det er helt rigtigt set at den skal foregå på en kostskole, som er omgæret med mystik, gys og sex.

   Slet
 10. Har nu set pilotafsnittet, og må sige at dialogen da er helt håbløs. Sådan er der altså ikke nogen der taler - med mindre man er i Teatret :-) Synes også det virker mærkeligt at man er på noget så gammeldags som en kostskole når alle elever er IN med Applecomputere og snakker om Facebook. Synes ikke det ser ret skarpt ud, men jeg er nok heller ikke målgruppen...

  SvarSlet
 11. Hvis man besvarer spørgeskemaet inde på Kanal 5's hjemmeside, så bliver man spurgt om man er i målgruppen for denne serie. Gad vide hvem de egentlig selv forestiller sig publikum til HEARTLESS er.

  SvarSlet
 12. Publikum til serien er naturligvis gyserfans

  SvarSlet
 13. Serien er da i hvert fald ikke til kritiske gyserfans eller folk, der vægter god dialog, ordentligt skuespil og et gennemarbejdet manuskript. Hvor tyndt er det lige, at man inden for de første få minutter får alt at vide om søskendeparrets kræfter? Det piller jo totalt luften ud af ballonen. Munch-Fals yndede ellers at snakke om Evil Dead i den gode sendetid, dengang han havde sit filmprogram, men det her er bevis for, at han ikke har begreb om at tøjle genren ... "Har du prøvet at ride?" Hold kæft mand, jeg har hørt bedre dialog i pornofilm. Tag jer nu lidt sammen, unge mennesker, og vær lidt kritiske over for det bras, I bliver spist af med.

  SvarSlet
 14. Jonas, kritiske gyserfans har i snart mange år haft trange kår. Saw og lignende bras har sat standarden så lavt, at alt kan sælges. Kig denne blog igennem og se om du kan finde kvalitet af nyere dato.
  Morten

  SvarSlet
 15. Jo, der er langt imellem perlerne, men derfor er der ingen grund til at opgive kvalitetskravene. Der kommer af og til pletskud, man skal bare meget bras igennem for at finde det gode ... Nyere dato siger du ... Hmm,kunne godt lide Frozen, Tony og Deadgirl. Og vi skal da ikke så mange år tilbage for at finde de franske mesterværker Martyrs og Inside.

  SvarSlet
 16. @Anonym, "målgruppen er gyserfans" - nå, så skulle jeg ikke have svaret nej på Kanal 5's hjemmeside til spørgsmålet. Men jeg tænkte at man skal være 14-18 år for at synes det er godt (Og her ønsker jeg ikke at fornærme teenagere!). Uden at jeg skal komme med ubegrundede formodninger, så fornemmer jeg lidt at @Anonym har noget med Kanal 5 eller serien at gøre, for seriøst det lover altså skidt med det pilotafsnit. Vil dog godt rose cinematografien, det ser professionelt ud.

  SvarSlet
 17. Der er en her, der skriver, at Pilotafsnittet ser helt vildt godt ud, fordi det indeholder: "smukke omgivelser, smukke mennesker og en hel del seksuelle undertoner". Hvis det er dét, der er nok til at gøre en tv-serie attractiv, så har vi helt klart forskellige opfattelser af, hvad som gør en tv-serie interessant. Men hver sig smag, naturligvis. Hvorfor skal dansk horror altid være dreje sig om unge, smukke mennesker? Martin Schmidt synes at excellere i det. Lad os dog se en dansk tv-serie, hvor hovedpersonen er et ulækkert svin på 55, der er fucked up på stoffer og voldtar invandrerdrenge og spiser negerboller.

  SvarSlet
 18. Hejsa,

  Det var dog en herlig blog, du har dig her. Jeg har fluks added dig til min egen blogroll. Jeg har også selv været inde og kigge på piloten. Generelt er jeg nok en smule mere positiv end dig, men jeg kan sagtens følge dine pointer. For mit vedkommende står og falder projektets kvalitet i høj grad med, om det lykkes for folkene bag at indbygge nogle troværdige konflikter, som giver mening for teenagere, uden at det bliver lutter tomme kalorier.

  Jeg glæder mig til at læse med herinde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de pæne ord, Sven. Aktivitetsniveauet her på bloggen er dog ikke så vildt for tiden, men det kan jo være, at der en dag kommer fuld fart på igen.

   Slet
  2. Ja, din gamle strategi med at poste hver dag for at holde på læserne er lagt lidt på hylden for tiden, hva'. Men jeg forstår dig udmærket, enhver hobby har sine ups and downs.

   Slet
  3. Læserne er heldigvis ikke flygtet helt - også selv om jeg ikke får skrevet det store. Omkring 200 kigger stadig forbi dagligt, så det er jeg meget glad for.

   Slet
 19. Alting har jo sin tid. Det svinger også noget, hvor meget jeg får skrevet på min egen blog. Men det er under alle omstændigheder rart at have et sted at få udløb for sine nørderier :)

  SvarSlet
 20. Chuck Martinez' komedie "Nice Girls Don't Explode" (1987) handler om spontane ildebrande, der opstår, hver gang heltinden er sammen med en kæreste. Stort set samme præmis som i "Heartless", ser det ud til.

  SvarSlet