lørdag den 12. maj 2012

THE HOWLING med et snert af TWILIGHT

THE HOWLING: REBORN (2011)
Den generte gymnasieelev Will er forelsket i en af skolens populære piger, Eliana, men hun hænger ud med de seje drenge. Han kan ikke rigtig tale med sin far, der stadig sørger Wills afdøde mor. En dag bliver Will inviteret til en fest af Eliana, hvor han oplever skræmmende ting, som han bagefter ikke ved om var virkelige eller ej. Men han fornemmer, at han forandrer sig og han begynder at udspørge sin eneste ven - den filmgale Sachin - om varulve-myter. Men tingene begynder for alvor at blive langhårede, da den mystiske kvinde Kathryn dukker op.

THE HOWLING: REBORN er det ottende kapitel i denne særdeles ujævne varulve-serie. Tilsyneladende er den baseret på romanen THE HOWLING II af Gary Brandner, men det virker mere som en dårlig undskyldning for at lave en film, der har THE HOWLING med i titlen. THE HOWLING: REBORN henter til gengæld masser af inspiration i vor tids bølge af paranormal romance til unge læsere og synes - næsten desperat - at lefle for TWILIGHT-publikummet.

Sjovt nok så er dele af THE HOWLING: REBORN meget seværdig og underholdende, men samlet set er det en sjusket omgang nonsens. Manuskriptet er hullet som en schweizerost og tempoet er ujævnt. Det er især horror-elementerne, der er kluntet udført. Ganske vist er varulve-effekterne lavet på den gode gammeldags facon, men designet er tudegrimt. Så er der ikke meget grin ved at se en varulvefilm. Og slutningen er dummere end dum.

Instruktøren Joe Nimziki har måske haft det håb, at han med denne film kunne få lidt gang i sin karriere - hans eneste anden credit er en enkelt THE OUTER LIMITS-episode fra 1997 - men han skal nok ikke regne med det store. Hverken TWILIGHT-fans eller horror-freaks kan få meget ud af THE HOWLING: REBORN. Jeg så filmen på den engelske dvd fra Anchor Bay, hvor der også er en 'alle siger pæne ting om hinanden'-dokumentar. Her får man til gengæld ikke svaret på hvorfor dette pinedød skulle være en THE HOWLING-film.

THE HOWLING: REBORN, USA, 2011. Instruktion: Joe Nimziki. Medvirkende: Landon Liboiron, Lindsey Shaw, Ivana Milicevic, Jesse Rath, Niels Schneider. Musik: Christopher Carmichael, Mark Anthony Yaeger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar