onsdag den 19. februar 2014

Godzilla tramper løs i biograferne igen

Til maj rammer det seneste Godzilla-remake biograferne, men i år er det faktisk 60 år siden, at det radioaktive monster for første gang udstødte sit karakteristiske brøl og gik hærgende igennem storbyen. I USA bliver det fejret af Rialto Pictures ved at lade den originale film, Ishirô Hondas GOJIRA, få repremiere i de amerikanske biografer i en nyrestaureret udgave. Første gang bliver den 12. april under TCM Classic Film Festival i Hollywood, og siden vil den blive vist i andre byer.

Der er formentlig tale om en digital kopi, så man kan da håbe, at venlige sjæle kan finde ud af booke den til andre lande. Det er jo for pokker Godzilla, vi taler om her! Kilde: Daily Dead

2 kommentarer:

 1. Jubilæet bliver også fejret i USA og Tyskland hvor man udgiver en del af de japanske Gojira film på Blu-ray i marts og april... men hvornår kommer de her i landet? Indtil videre er der kun kommet 6 af de japanske film på DVD (hvoraf de fleste var i ret dårlig kvalitet), men de må jo ha' solgt dårligt, eftersom der ikke er udgivet flere!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved faktisk ikke hvor mange Godzilla-film, der gennem årene har haft premiere i de danske biografer, men det er måske en genre, der går hen over hovedet på publikum herhjemme. Husker at have set et par af filmene på tysk tv som barn, så de har nok fået lidt mere Godzilla ind under huden.

   De seks film, der kom på dansk dvd i sin tid, var generelt - som du skriver - af ret ringe kvalitet med pixelerede billeder især i action-scenerne. Det har næppe været en udgivelse, der har givet det radioaktive monster flere danske fans.

   Slet