lørdag den 15. marts 2014

Claudio Simonetti's Goblin spiller i København under CPH PIX ... mens resten af Goblin tager til USA

Der gik et sus igennem det danske horror-miljø, da CPH PIX meldte ud, at det legendariske band Goblin under festivalen ville give deres første koncert nogensinde på dansk jord. Koncerten finder sted den 14. april i Amager Bio. I CPH PIX-programmet beskrives eventen således:

Legendariske Goblin gæster Danmark for første gang nogensinde med deres karismatiske frontmand Claudio Simonetti på keyboard. Det italienske band revolutionerede horrorfilmen i midt 70’erne ved at introducere rocken i deres filmscores, der er inspireret af Ennio Morricone og den samtidige, progressive rockscene. 

Det er så rigtigt nok, at Claudio Simonetti er med, men der er bare den lille hage ved historien, at han er det eneste af de oprindelige Goblin-medlemmer, der vil være på scenen. De andre musikere kommer bl.a. fra Simonettis band Daemonia, og reelt er det Claudio Simonetti's Goblin, der giver koncert i Danmark. Desværre har det ikke fremgået tydeligt af markedsføringen af denne event, hvilket der dog nu er rettet op på. Nogle vil formentlig følge sig lidt snydt, mens andre bare er glade for muligheden for at se giraffen. Debatten har i hvert fald kørt på Facebook de seneste par dage.

Sådan præsenterer Claudio Simonetti's Goblin sig på Facebook. Fra venstre ses Titta Tani (trommer), Claudio Simonetti (keyboards), Federico Amorosi (bas) og Bruno Previtali (guitar).
Hvor er så de andre medlemmer af Goblin henne, kan man spørge? Tja, nu er det under alle omstændighed en gruppe, der gennem årene har haft mange udskiftninger, og undervejs har der været forskellige forsøg på at genoplive bandet - også med Claudio Simonetti. Men i øjeblikket findes der faktisk en officiel udgave af Goblin-bandet med fire af de medlemmer, der i sin tid var med på SUSPIRIA-soundtracket, nemlig Massimo Morante, Maurizio Guarini, Fabio Pignatelli og Agostino Marangolo. Hertil kommer Aidan Zammit, der har været med siden 2009. Denne gruppe drager fra den 24. april på turne i USA. Så der er altså to gange Goblin på landevejen.

Her ses det officielle Goblin, som de præsenterer sig på deres Facebook-side. Fra venstre ses Aidan Zammit (keyboards), Massimo Morante (guitar), Agostino Marangolo (trommer), Fabio Pignatelli (bas) og Maurizio Guarini (keyboards).
Hvordan har de to inkarnationer af Goblin det så med hinanden? Claudio Simonetti skriver således på sit bands hjemmeside:

We do not want to ignore any band that is currently active with similar name, we simply want to carry around, in our own way, the music that has inspired so many bands and so many generations of musicians in recent decades.

Til gengæld er det officielle Goblin-band ude med en advarsel på deres Facebook-side:

ALERT: if you see dates advertised as Goblin anywhere in the World, especially in Europe, always double check our official website www.goblinofficial.com/concerts. Always check the line up. There is a band, former name Daemonia, that now claims to be Goblin. This in not to prevent anybody to see Daemonia live, it's just an alert that you may end up seeing something that is not exactly what you were looking for. Being ourselves 4/5 of the original 1975 line up we think we are entitled to be the ones carrying Goblin name without prefixes/suffixes. For example, we want to make people aware that the concert advertised here http://www.amagerbio.dk/ HAS NOTHING TO DO WITH US.

Så der er lidt krig på kniven. Nu er den slags på ingen måde ukendt i rockens verden. Et af de seneste eksempler er balladen omkring koncertfilmen APPETITE FOR DEMOCRACY, som den tidligere Guns N' Roses-guitarist Slash har fået stoppet, fordi han ikke vil have sange, han har været med til at skrive, med i filmen. Det er heller ikke unormalt, at hæderkronede bands reelt kun har et enkelt af de oprindelige medlemmer tilbage i flokken. Tyske Kraftwerk er et eksempel på dette.

Under alle omstændigheder er det vigtigt, at publikum får de nødvendige oplysninger, så man ikke køber katten i sækken - og CPH PIX skulle fra starten af have understreget, at det er Claudio Simonetti's Goblin, der kommer til Danmark. Da jeg f.eks. tilbage i august var i Parken for at se Roger Waters opføre THE WALL, havde jeg ingen illusioner om, at det var Pink Floyd, der stod på scenen (og nu har Waters så heller ikke lov til at bruge Pink Floyd-navnet - den ret overgik til nogle af de andre band-medlemmer i sin tid).

Nu har jeg købt billet til "Goblin"-koncerten, og det skal nok blive en sjov aften. Men det er altså Claudio Simonetti's Goblin, jeg kommer til at opleve. Forhåbentlig får jeg fornøjelsen af at se det mere autentiske Goblin ved en anden lejlighed.

4 kommentarer:

 1. Helt urimeligt at forvirre sine fans på den måde. Et ualmindeligt småligt nummer af Fraudio Simonetti.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan se, at det er lidt tilfældigt om bandet på deres Europa-tour bliver annonceret som Goblin eller Claudio Simonetti's Goblin, så de enkelte arrangører bidrager også til forvirringen.

   Slet
 2. hej Søren.....skidt pyt..jeg har ihvertfald tænkt mig at dukke op...billetten er udprintet og glæder mig i særdeleshed til bare at høre 1 stk x-Goblin medlem spille de gode gamle Dario-toner live....cheers, Lars von H.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal nok blive en oplevelse... uanset hvad.

   Slet