søndag den 4. maj 2014

En strøtanke om horror-dvd-markedet

Jeg har netop sendt en bestilling til Amazon i England. Jeg bestilte fire gysere og to westerns; heriblandt BASKET CASE-bokssættet, du ser her. Mens jeg bladrede igennem de mange film på Amazons hjemmeside, slog det mig, at flere af dem kun var på lager i få eksemplarer. Ud for nogle af dem skriver de, at der er flere på vej, men ikke ud for dem alle. Nogle af dem sælges så gennem Amazon af eksterne leverandører, hvilket også gælder flere nyere udgivelser. Og nogle titler er udsolgt, selv om det relativt set ikke er så længe siden, at de udkom.

Måske er det bare et tilfælde, men man får på fornemmelsen, at dvd'en nu for alvor er på vej ud. Eller måske skal man vænne sig til at købe fra andre leverandører end giganter som Amazon. Men det er lidt skræmmende, hvis man reelt er nødt til at opkøbe en masse af de film, man gerne vil have, før de helt bliver væk. Nogle af dem genopstår selvfølgelig på Blu-ray, men det er alligevel lidt uhyggeligt.

13 kommentarer:

 1. Hvor mange fysiske butikker sælger efterhånden film og musik på CD, DVD og BD - bortset fra supermarkedets lille udvalg af nyheder/topsælgere? Det er klart et stærkt vigende marked, der vel mere og mere bliver for de få entusiaster, der er villige til at betale for billed- og lydkvalitet samt bonusmateriale. Måske de nye TV- og disksystemer vil ændre på det, men jeg tror, at DVD'en for den almindelige forbruger er noget, man er holdt helt op med at købe, og selv hvis man gør det af og til, er det nok nærmest et "køb og smid ud"-produkt. Derfor er efterspørgslen på Amazon og lign. netbutikker vel også stærkt faldende... Selv køber jeg nu selektivt Blu-ray og kun DVD, hvis filmen ikke fås på Blu-ray, eller hvis det f.eks. er en billig DVD fra Tiger, som jeg vil give en chance... Ret beset behøver man vel heller ikke eje de film, man er interesseret i at se - eller hvad? :-)

  SvarSlet
 2. Købte også gyser film fra Amazon.co.uk igår, 12 styk blev det til :)

  SvarSlet
 3. Jeg har sjovt nok tænkt det samme! Jeg bestilte forleden 3 samuraifilm hos Amazon, og de bliver alle leveret fra eksterne leverandører! For bare et halvt år siden, var det kun sjældne og ældre udgivelser der ikke kom fra Amazons eget lager, men nu lader det til at være hovedparten af deres udvalg!

  SvarSlet
 4. Når Niels retorisk spørger, om man ret beset behøver at eje de film, man er interesseret i at se, eller ej, så er det en tankegang, der for mig som filmfan ligger meget fjernt. Den almindelige forbruger, der "blot" ser det nye og straks går videre til det næste nye, behøver velsagtens ikke eje sine film, men for os, der som filmentusiaster ligefrem kan finde på noget så outreret som at ville gense gamle film, ja for os er det nødvendigt at eje. Jeg har ikke udforsket Netflix, men jeg tvivler på, at de kan tilbyde alle de obskure film, jeg har i samlingen.

  SvarSlet
 5. Hvis jeg skal se nuller og ettaller skal det være på den mest effektive vis ;)

  SvarSlet
 6. Man kan selvfølgelig hævde, at det er spild af reol-plads at have film stående, man kun får set én gang. Senest har jeg set AXED og HERETIC, som jeg næppe kommer til at vende tilbage til. Men på den anden side er man jo samler!

  SvarSlet
 7. Streaming= no dvd/bluray extras right ?
  a no brainer in my case
  /Jorgen

  SvarSlet
 8. Sony offentliggjorde for et par dage tilbage, at Blueray havde enormt underskud. Mange steder sælges de til samme, eller lavere priser end dvdfilm. Det kan man se, hvis man ellers nærstudere Elgiganten og Blockbuster. Jeg tror umiddelbart ikke dvd'en er på vej ud pga. Blueray, snare tværtimod. Det nok mere det fandens Netflix. Men helt kan streaming ikke overtage. Tror stadig der er en god portion der gerne vil have eksemplarer stående :-)

  SvarSlet
 9. Jeg har også lagt mærke til, at Blu-rays er kommet vildt ned i pris. Pudsig udvikling.

  SvarSlet
 10. Ja man kan i mange butikker få dem smidt i nakken for 25 kr. og her er der altså tale om relativt nye film! Men tror der er for mange der er for nærige at betale dét ekstra for en film i bedre kvalitet. Det er nok det der har fået salget af Blueray'en til at styrtdykke. Og naturligvis den hårde konkurrence fra streaming. Det hjælper jo heller ikke lige på det.

  SvarSlet
 11. Blu-ray-æsker er kedelige at have stående pga. den blå plastik; der er noget MacDonald's-agtigt over en hylde med Blu-ray-æsker. At systemet holdt fast ved regionskoderne, der kun har interesse for Hollywood-lawyers, gjorde fra starten, at formatet symboliserede "dem versus os". Selve navnet "Blu-ray" er besværligt at skrive, mange har stadig svært ved at stave det korrekt. Og så var der igen tale om æsker baseret på diverse små tapper, der nemt går i stykker. Hvem er de topchefer, der godkender den slags? Men billedkvaliteten og muligheden for mange film i få æsker er fortsat en stor attraktion.

  SvarSlet
  Svar
  1. Er slet ikke på de der Blå endnu.

   Slet