onsdag den 23. september 2015

Her er Blodig Weekend-programmet anno 2015

For horror-fans er Blodig Weekend blevet en af de begivenheder, man ser frem til med længsel. En håndfuld dage i selskab med makabre strimler, spændende stjerne-gæster, et skræmmende samler-marked ud over det sædvanlige og masser af gamle og nye fans, man kan hilse på. Årets udgave Blodig Weekend strækker sig denne gang over fem dage, fra onsdag den 28. oktober til og med søndag den 1. november.

Ja, man har denne gang valgt at inddrage selveste Halloween den 31. oktober, hvilket selvfølgelig nok skal sørge for en ganske særlig horror-mojo. Modsat tidligere år kommer det hele til at foregå på den samme location, nemlig Cinemateket i København, og det synes jeg personligt er helt perfekt - det giver en særlig stemning, at man dag efter dag vender tilbage til det samme sted.

Blandt stjerne-gæsterne finder man tyske Jörg Buttgerreit, der brød igennem med den væmmelige NEKROMANTIK, og instruktøren og producenten Brian Yuzna, der er kendt for film som THE DENTIST og SOCIETY. Den norske instruktør Pål Øie og spanske Hèctor Hernández Vicens kigger også forbi. Lørdag den 31. september kører det store Collectors Marked (hvor jeg i år har bestilt en stand), og senere lørdag holder festivalen Halloween-fest på Brass Monkey, hvor Tremolo Beer Gut optræder.

ONSDAG DEN 28. OKTOBER:
 • Kl. 21.30 - SORGENFRI. Danmark 2015. DCP. 90 minutter. Instruktør: Bo Mikkelsen. En dødelig epidemi bryder løs på de stille villaveje i Sorgenfri. Byen bliver sat i karantæne og militæret rykker ind, med retten til at dræbe, hvis nogen prøver at forlade området. Folk forskanser sig i deres huse og håber på det bedste, men tingene spidser hurtigt til og snart hersker jungleloven. OBS: Instruktøren Bo Mikkelsen og producent Sara Namer vil være til stede til en Q&A om filmen. NB! Forestillingen blev aflyst på grund af tekniske problemer, men der vil være en ny forestilling søndag.
TORSDAG DEN 29. OKTOBER:
 • Kl. 17.30-19.00 - BLODIG QUIZ. Til dette års Blodig Weekend kan vi også lokke med en blodig quiz, hvor viden om skrækfilm fra nær og fjern kan komme på en prøve. Der vil være præmier til det hold, der kan svare på flest makabre spørgsmål. Gode, bloddryppende præmier såsom film fra Another World og fribilletter til flere skrækindjagende oplevelser på Blodig Weekend.
 • Kl. 19:15 - MARTYRS. USA 2015. DCP. 90 minutter. Engelsk dialog u. undertekster. Instruktører: Kevin Goetz, Michael Goetz. Handlingen er den samme som i den originale franske version; to piger befinder sig i et stort, moderne hus efter at have slået husets familie ihjel. Herefter bliver det kun værre, mens de to piger falder dybere og dybere ned i et umenneskeligt helvede. Den amerikanske udgave af MARTYRS er en blodig sag med alt, hvad der hertil hører af lemlæstelse og hud, der bliver flået af.
 • Kl. 21:30 - WE ARE STILL HERE. USA 2015. DCP. 84 minutter. Engelsk dialog u. undertekster. Instruktør: Ted Geoghegan.Efter at deres teenagesøn dør i en bilulykke, flytter Paul og Anne til det rolige New England for at starte på en frisk. Men de er ikke alene i huset, og uvidende bliver det sørgende par mål for de hævntørstige væsner, der gemmer sig i mørket. I rollen som Anne ses en af de store ‘scream queens’, Barbara Crampton.
FREDAG DEN 30. OKTOBER:
 • Kl. 14:00 - BLODIG WEEKEND-SEMINAR OM LOW-BUDGET-PRODUKTION. Horrorfilmen har alle dage været inkubator for innovative filmskabere, der har været tvunget til at få små budgetter til at række langt. I selskab med Blodig Weekends festivalgæster Jörg Buttgereit og Brian Yuzna vil denne uformelle paneldiskussion tage begrebet 'low-budget' op til debat. Hvordan har budgetovervejelser indflydelse på skabelsen af en film - fra ide til produktion og markedsføring? Hvilke friheder følger der med, når budgettet er lavt? Og hvordan har produktionsvilkårene ændret sig over årene? OBS: Seminaret er åben for alle og vil foregå på engelsk. Der er fri entré.
 • Kl. 16:30 - SCHERZO DIABOLICO. USA, Mexico. 2015. DCP. Spansk dialog m. engelske undertekster. Instruktør: Adrián García. Aram er en livstræt revisor, der lever et ubærligt kedeligt liv. Han kone er på nakken af ham, og han tjener knap til dagen og vejen. Men under overfladen har Aram gennem længere tid lagt uhyggelige planer, der langt om længe skal skaffe ham som fortjent. En dag kidnapper han en skolepige og holder hende fanget i et forladt varehus. Men hvad der virker som den perfekte plan, tager snart en drejning til et sort mareridt.
 • Kl. 19:00 - VILLMARK 2: ASYLUM. Norge 2015. DCP. 93 minutter. Norsk dialog m. engelske undertekster. Instruktør: Pål Øie. I en isoleret skov i bjergene skal fem kontraktansatte efterse en stor bygning for farligt affald, inden den skal rives ned. I tre dage skal de afse samtlige 300 værelser og kilometervis af rørledninger, men efter et stykke tid opdager de uheldige ansatte, at der er mere end bare affald i bygningen. Den mørke kælder huser mange mørke hemmeligheder om en dunkel fortid. OBS: Instruktøren Pål Øie vil være til stede.
 • Kl. 21:30 - NEKROMANTIK. Tyskland 1987. 16mm. 75 minutter. Tysk dialog m. engelske undertekster. Instruktør: Jörg Buttgereit. Trekantsdramaer er noget værre noget. Det må Robert sande, da han opdager, at hans elskede Betty er mere tiltrukket af de lig, han bringer med sig hjem fra sit job som oprydder efter grusomme ulykker, end ham, stakkels lyslevende mand. OBS: Filmen vises på 16mm, og instruktøren Jörg Büttgerreit introducerer og stiller op til Q&A.
 • Kl. 21:45 - KNOCK KNOCK. USA 2015. DCP. 99 minutter. Engelsk dialog u. undertekster. Instruktør: Eli Roth. En sen aften banker to dejlige damer på døren hos familiemanden Evan, hvis kone og datter netop er taget af sted på en weekendtur. De er strandet og har brug for hjælp, siger de, men efter et stykke tid bliver Evan klar over, at de to smukke og sexede ungmøer måske er mindre interesseret i hjælp end at lege katten-efter-musen med den fredelige familiefar.
LØRDAG DEN 31. OKTOBER:
 • Kl. 12:00-19:00 - COLLECTORS MARKET. Salg af memorabilia, plakater m.m. Gør et sjældent køb - eller hvem ved, måske et kup? - når en række private samlere og forhandlere sætter stande op i Cinemateket. Her kommer til at være næsten alt, et genrefilmshjerte kan begære: Film, plakater, billeder, merchandise og memorabilia. Asta Bar er åben under hele markedsdagen med drikkevarer og snacks, og der vil være signeringer ved dagens VIP-gæster. Der er fri entré.
 • Kl. 12:00 - 42ND STREET MEMORIES: THE RISE AND FALL OF AMERICAS MOST NOTORIOUS STREET. Årets publikumsgave fra Blodig Weekend er en gratis visning af dokumentarfilmen om den måske vigtigste gade i grindhouse-kulturen: 42nd Street på Manhattan husede narkohandlere, alfonser, prostituerede og sleaze-inficerede biografer, og blev et mekka for fans af de mest outrerede og vanvittige film. I dokumentaren ser nogle af de største filmfolk i grindhouse-genren tilbage på gadens storhedstid, blandt andre Frank Henenlotter, Joe Dante, Lloyd Kaufman og Tom Holland. OBS: Gratis entre.
 • Kl. 14:00 - CHERRY TREE. Irland 2015. DCP. 85 minutter. Engelsk dialog u. undertekster. Instruktør: David Keating. Den ensomme pige Faith har en far, der ligger dødssyg af kræft derhjemme. Lykken vender så småt i form af den indtagende Sissy, der gerne vil hjælpe med at kurere faderen, hvis bare Faith vil bære et barn for hende. Sissy er nemlig lederen af en heksekult, hvis magi primært ligger i et gammelt kirsebærtræ, der giver liv til de døde og døende. Hvad Faith ikke ved, er dog, at Sissy ikke nødvendigvis vil hverken Faith eller hendes far det bedste.
 • Kl. 16:30 - THE CORPSE OF ANNA FRITZ. Spanien 2015. DCP. 80 minutter. Spansk dialog med engelske undertekster. Instruktør: Hèctor Hernández Vicens. Den unge smukke og succesfulde skuespillerinde Anna Fritz, anses som en af de mest begærede kvinder i verden. Da hun en aften pludseligt dør, transporteres hun hen til byens lighus, hvor den unge introverte portør Pau har vagten. Da han ser, hvem der er kommet ind, tager han et billede af hende og sender til sine to venner Ivan og Javi, der hurtigt dukker op. OBS: Instruktøren Hèctor Hernández Vicens vil introducere filmen.
 • Kl. 19:00 - SOCIETY. USA 1989. 35mm. 99 minutter + efterfølgende Q&A. Instruktør: Brian Yuzna. Det er svært at være teenager i det solrige Californien. Især ikke når man som Bill føler sig totalt fremmedgjort af sin rige familie, der ikke går op i særligt meget andet end et godt renommé og fine fester. Hans søster er blevet mere og mere mærkelig på det seneste, hans forældre er særlinge for at sige det mildt og desuden er der vist et videobånd, hans bedste ven gerne vil have ham til at se. OBS: Instruktøren Brian Yuzna vil introducere filmen, og stiller bagefter op til Q&A.
 • Kl. 21:30 - DEATHGASM. New Zealand 2015. DCP. 90 minutter. Engelsk dialog u. undertekster. Instruktør: Jason Lei Howden. Den metal-elskende Brody er outsideren i en lille provinsby, indtil han møder det ligesindede metalhoved Zakk. De starter deres eget band, og får ad mystiske omveje fat i et sæt noder, der efter sigende tildeler ultimative kræfter til dem, der spiller dem. Problemet er bare, at det også vækker en oldgammel ondskab, der med sin dæmonhær vil flå verden og alle mennesker fra hinanden - bogstavelig talt! 
 • Kl. 21:45 - ENRAGÉS (RABID DOGS). Frankrig 2015. DCP. Fransk dialog m. engelske undertekster. Instruktør: Éric Hannezo. RABID DOGS er en genindspilning af Mario Bavas bestialske forgænger af samme navn. Tre bankrøvere kidnapper en familie bestående af mor, far og et lille barn efter et mislykket kup, men har ikke forudset de problemer, der kommer af denne fremgangsmåde. Især ikke når parrets lille dreng har brug for et besøg på hospitalet og der stadig venter en horde af problemer jo længere, de kommer ind i det ganske land og møder de lokale, der er ved at fejre en hel speciel festival.
SØNDAG DEN 1. NOVEMBER:
 • Kl. 14:00 - GERMAN ANGST. Tyskland 2015. DCP. 112 minutter. Engelsk, tysk, polsk dialog m. engelske undertekster. Instruktører: Jörg Buttgerreit, Michal Kosakowski, Andreas Marschall. En tysk antologifortælling fra de mørke afkroge af Berlin. Her bor en ung pige i en beskidt lejlighed med sit marsvin og en mand, der er bundet og gagget i soveværelset. Et ungt døvt par overfaldes brutalt af en gruppe nynazister, men er i besiddelse af en mystisk talisman, der måske kan hjælpe dem. Og en mand forvilder sig ind i en hemmelig sexklub, hvor han loves den ultimative seksuelle oplevelse - hvis han bare holder øjnene lukkede. OBS: Instruktøren Jörg Butggereit vil være stede og introducere filmen.
 • Kl.16:30 - EMELIE. USA 2015. DCP. 80 minutter. Engelsk dialog u. undertekster. Instruktør Michael Thelin. Da deres sædvanlige babysitter melder afbud, tager hendes veninde Anna tjansen for familien Thompson, imens forældrene er ude og fejre bryllupsdag. For børnene er Anna drømmebabysitteren, da hun lader dem gøre alt det, der normalt ikke er tilladt. Men langsomt begynder Anna at opføre sig mere og mere bizart. En af de mest ubehagelige filmoplevelser på dette års festival.
 • Kl. 19:00 - RE-ANIMATOR. USA 1985. 35mm. 104 minutter + efterfølgende Q&A. Instruktør: Stuart Gordon. Dan er en godmodig og flink fyr på medicinstudiet, der har et ekstra værelse i sin lejlighed. Der lejer Herbert West sig ind. Herbert er en sær indadvendt fyr med en lidt løjerlig fritidsinteresse: han kan lide at genoplive mennesker og har brug for sit nye habitat for at øve sig. OBS: Producenten Brian Yuzna introducerer filmen, og svarer på spørgsmål bagefter.
 • Kl. 19:15 - SPRING (+ ASH VS. EVIL DEAD). USA 2014. DCP. 109 minutter. Engelsk og italiensk dialog m engelske undertekster. Instruktører: Justin Benson, Aaron Moorhead. Da Evans mor dør, er han helt alene. Snart befinder han på en heftig druktur, der ender voldeligt, og han ser kun én udvej - at skride fra det hele. Han tager en impulsiv beslutning og rejser til Italien, hvor han ender ved en lille kystby. Her får han arbejde hos en lokal bonde og en dag møder han den smukke Louise. De kaster sig ud i en lidenskabeligt forhold, der ser ud til at være vejen til frelse for Evan. Men Louise bærer på en hemmelighed, der er flere tusinder år gammel, som Evan snart får et horribelt indblik i. OBS: Som "forfilm" vises første afsnit af TV-serien ASH VS. EVIL DEAD.
 • Kl. 22.00 - SORGENFRI. Danmark 2015. DCP. 90 minutter. Instruktør: Bo Mikkelsen. En dødelig epidemi bryder løs på de stille villaveje i Sorgenfri. Byen bliver sat i karantæne og militæret rykker ind, med retten til at dræbe, hvis nogen prøver at forlade området. Folk forskanser sig i deres huse og håber på det bedste, men tingene spidser hurtigt til og snart hersker jungleloven. OBS: Instruktøren Bo Mikkelsen og producent Sara Namer vil være til stede til en Q&A om filmen. Vises simultant i to sale, men af naturlige årsager vil der kun være Q&A i den ene sal, nemlig Carl.

4 kommentarer:

 1. Eh - skal den sidste dato ikke være 1. november i stedet? Ellers bliver det spredt lidt vel meget ud. :)

  SvarSlet
 2. Det ser kanon ud indtil videre, og jeg glæder mig til at gense RE-ANIMATOR på det store lærred (jeg så den for 26-27 år siden). Og så på 35mm!! Og NEKROMANTIK på 16mm!! Fedest!

  Er det dubletterne, der skal tyndes lidt ud af?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kommer til at have en bunke FANGORIA, en stak soundtracks og lidt bøger og tegneserier med - en blandet landhandel.

   Slet