onsdag den 6. december 2017

Svenske Studio S Entertainment udgiver en pokkers masse klassisk horror på en gang

Ovre i Sverige findes der stadig distributionsselskaber, der tror på, at horror er noget, der skal udkomme i fysiske formater og ikke bare på streaming - og i forlængelse af det findes der formentlig også kunder derovre, der har den samme tanke, og derfor køber filmene hjem til samlingen. Et af disse selskaber er Studio S Entertainment, der i denne uge gik lidt horror-amok. Se lige her hvad de udgav forleden:

SCANNERS fra 1981 placerede for alvor David Cronenberg på landkortet, og det var ikke alene den stærke scene med det eksploderende hoved, der gjorde det. I det hele taget er det bare en knaldhamrende god film, man altid kan se. Studio S Entertainment har smidt filmen på en Blu-ray, og som "ekstramateriale" (sådan beskrives det på omslaget), får man også SCANNERS II: THE NEW ORDER og SCANNERS III: THE TAKEOVER (begge fra 1991). Der er kun svenske undertekster på udgivelsen.

Mere David Cronenberg: THE BROOD fra 1979 er grum og makaber sag, der skræmmer på flere niveauer - og så indeholder den scener, der førhen har været gefundenes Fressen for filmcensorer verden over. Den nye Blu-ray-udgave fra Studio S Entertainment skulle være helt komplet. Som ekstramateriale får man blandt andet de to tidlige Cronenberg-film STEREO og CRIMES OF THE FUTURE. Svenske undertekster er alt hvad det kan blive til på denne Blu-ray.

Og lige en film mere fra den canadiske mesterinstruktør. RABID er fra 1977 og har altså 40 års jubilæum i år. "David Cronenbergs kultklassiker som fik svenskerna att svimma på bio" skriver Studio S på deres nye Blu-ray-udgave. Cool. Her angives det i øvrigt på bagsiden, at man får danske, svenske, norske og finske undertekster.

RABID er også udkommet særskilt på dvd, mens den første SCANNERS og THE BROOD er samlet på en anden dvd-udgivelse.

Men det er ikke slut endnu. Studio S Entertainment er også på banen med en Blu-ray-udgivelse af de tre første HELLRAISER-film, så man får Clive Barkers original fra 1987 samt efterfølgerne HELLBOUND: HELLRAISER II (1988) og HELLRAISER III: HELL ON EARTH (1992). Hertil kommer diverse ekstramateriale. Er man til dvd, så er det kun de to første film, som Studio S har udgivet i denne omgang - og det hele er kun med svenske undertekster.

Vi skal lige have den sidste af de film med, som Studio S Entertainment udgav forleden, nemlig William Fruets canadiske horror-thriller DEATH WEEKEND fra 1976. Den har åbenbart sat censur-rekord i Sverige i forhold til, hvor mange gange den enten er blevet forbudt eller er blevet klippet sønder og sammen. Den nye udgivelse indeholder blandt andet en ny dokumentar om al den ballade, der har været om filmen, så det lyder som spændende sager. Udgivelsen er kun dvd og den er med svenske undertekster.

2 kommentarer:

  1. Wauw, det må jeg nok sige! Heja Sverige! Det er lidt af et scoop, at DEATH WEEKEND udkommer. Den er aldrig før udsendt på dvd eller bluray (bortset fra en meeeget sjælden japansk dvd). Jeg har den på gammel græsk video (og jeg fik den da iø også set på 35mm til "Faces in the Dark"-festivalen). En ond home invasion-film med Don Stroud.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg vidste ikke, at det var en så unik udgivelse, og det lyder ret interessant med det ekstramateriale, de har lagt på.

      Slet