søndag den 13. august 2006

På flugt fra Døden

Jeg holder meget af den første FINAL DESTINATION-film, en af de utallige smarte ungdoms-gysere, der dukkede op i kølvandet på SCREAM. Filmen har en ekstremt nervepirrende stemning, der holder stort set hele vejen - kun en overgearet finale trækker ned i den samlede bedømmelse. Fortsættelsen er ikke det store sus. Den sitrende nervøse stemning er pist væk og kun en stribe makabre dødsscener holder filmen kunstigt i live. Manden bag 2'eren var David R. Ellis, men heldigvis er den originale instruktør, James Wong, tilbage på den tredje film om teenagere på flugt fra Døden.

Denne gang handler det om Wendy, der under en udflugt til en forlystelsespark får en vision om at en gigantisk rutchebane vil blive ramt af en forfærdelig ulykke. Hun flipper helt ud og en halv snes mennesker står af vognen. Naturligvis sker ulykken som i Wendys vision, men som vi ved fra de tidligere film, kan man ikke snyde Døden og snart bliver de overlevende dræbt én efter én - og det sker selvfølgelig på særdeles bizar vis. Alt dette er præcis som i 1'eren og 2'eren, og derfor byder 3'eren ikke på den store fornyelse. Men James Wong kan sit håndværk, og han er god til at skabe en pulserende atmosfære af spænding og uhygge. Desuden er dødsscenerne meget opfindsomme og blodige. Alt i alt er man godt underholdt og filmen kan bestemt anbefales.

Dvd'en kan ses i en version, hvor man undervejs kan ændre handlingen. Dette har jeg ikke prøvet. Ekstramaterialet på disc 2 har jeg heller ikke været igennem. Jeg har købt filmen fra England. Den udkommer i Danmark d. 5. september - her kun i en enkelt-disc-version uden det store ekstramateriale. Så er man advaret, hvis dette er vigtigt.

FINAL DESTINATION 3, USA-Canada-Tyskland, 2006. Instruktion: James Wong. Medvirkende: Mary Elizabeth Winstead, Ryan Merriman, Kris Lemche, Alexz Johnson, Sam Easton. Musik: Shirley Walker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar