torsdag den 30. november 2006

Mainstream-nonsens

Ehren Kruger er en af Hollywoods hotte manuskript-forfattere. Desværre er de film, han skriver, ikke ret hotte. En af de mere heldige er thrilleren ARLINGTON ROAD og han slap også ganske godt fra den amerikanske udgave af THE RING. Så er SCREAM 3, REINDEER GAMES og RING TWO til gengæld i den mere slappe ende. Det samme må man sige om THE SKELETON KEY! Filmen handler om den unge Caroline, der i Louisiana får arbejde i et gammelt hus ude i sumpen. Her skal hun passe den døende Ben, fordi hans kone Violet ikke kan magte opgaven. Efterhånden begynder det at gå op for Caroline, at huset gemmer på mange hemmeligheder - og at det mystiske loftsrum måske kan afsløre en del af dem.

På papiret er det et spændende plot, men instruktøren Iain Softley kan bare ikke få det til at fungere. Filmen bliver aldrig særlig spændende, ikke mindst fordi den er lavet som en thriller. Først i de sidste scener slippes horror-elementerne løs, og så er det for sent. At slutningen så også er ganske latterlig, hjælper heller ikke på det hele. Alt i alt: En film man sagtens kan vente med at se på TV.

THE SKELETON KEY, USA, 2005. Instruktion: Iain Softley. Medvirkende: Kate Hudson, Gena Rowlands, John Hurt, Peter Sarsgaard, Joy Bryant. Musik: Edward Shearmur.

2 kommentarer:

  1. Jeg så den i biografen og har siden genset den på DVD, og synes sgu' egentlig den holder meget godt. ISÆR på grund af slutningen - jeg kan godt lide, at filmen følger sin egen præmis til dørs uden nødvendigvis at skulle slutte, som man kunne forvente. Det er givet at der ikke er tale om noget mesterværk, men jeg synes alligevel at den er ganske solid. Men nu har jeg også altid haft en svaghed for voodoo :-)

    SvarSlet
  2. Jeg kan godt se at filmen generelt har fået gode anmeldelser, men den virkede bare ikke for mig. Især var kamera-arbejdet og klipningen for kluntet til at fortælle historien på en spændende måde - og når så klimaks alt andet lige ikke er større og eller mere dramatisk end tilfældet er, så føler jeg mig "snydt". Heldigvis kan man ikke diskutere smag, så... Men det er en nok en OK film at se sammen med kæresten, især fordi den ikke er alt for uhyggelig, bare lidt creepy.

    SvarSlet