onsdag den 13. december 2006

Kannibalistisk genbrug

Den fjerde udgivelse i Another World Entertainments kannibal-serie er Umberto Lenzis MANGIATI VIVI! fra 1980. Den internationale titel er EATEN ALIVE, mens vi i Danmark fik den serveret som MASSAKREN I JUNGLENS DYB.

Filmens plot er inspireret af det kultiske masse-selvmord i Jonestown i 1978, hvor 913 mennesker døde. Helt så omfattende bliver det ikke i filmen, der fortæller om den kyniske og karismatiske Jonas, der leder en kristen sekt i Ny Guineas jungle. Sekten er dog ikke mere kristen end at topløse kvinder, rituelle samlejer og blodige dildoer er en del af hverdagen. Samtidig må sekten hele tiden holde de lokale kannibaler fra livet, så de har nok at se til. Til dette jungle-helvede ankommer amerikaneren Sheila Morris, der leder efter sin søster. Hun har slået sig sammen med den tidligere soldat Mark, der fungerer som hendes guide.

Filmen er lavet for stort set ingen penge. Faktisk er flere af de kannibalistiske scener sakset fra andre film i genren og det giver et meget ujævnt look. Samtidig er historien ikke rasende interessant, og man skal langt ind i filmen, før blodet begynder at flyde. Enkelte scener er ganske effektive, men alt i alt er det en skuffende omgang. Den rædselsvækkende elevator-musik af Roberto Donati og Fiamma Maglione hjælper heller ikke på stemningen. MANGIATI VIVI! er skudt på 16mm, hvilket måske er forklaringen på det noget grynede billede, men ellers er der som sædvanlig tale om en flot udgivelse fra AWE.

MANGIATI VIVI!, Italien, 1980. Instruktion: Umberto Lenzi. Medvirkende: Robert Kerman, Janet Agren, Ivan Rassimov, Paola Senatore, Me Me Lai. Musik: Roberto Donati, Fiamma Maglione.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar