søndag den 21. januar 2007

Kate Beckinsale slår til

I forlængelse af VAN HELSING med Kate Beckinsale så jeg UNDERWORLD, endnu en actiongyser med denne engelske skuespillerinde, der har skabt sin helt egen niche i brancen som heltinde i stramt, sort tøj. Hvor VAN HELSING visuelt ligner et computerspil, er det nok mest i plottet at UNDERWORLD henter sin inspiration fra spillenes verden.

Historien er simpel: De aristokratiske vampyrer og de brutale varulve har bekæmpet hinanden i flere generationer. Selene er kriger i en af vampyr-klanerne og hun opdager, at varulvene har gang i noget. De er især interesseret i at kidnappe menneskelige forsøgspersoner som en del af skummel plan. Lederen af klanen, Kraven, tror hende ikke, og Selene må derfor selv gøre noget ved sagen.

UNDERWORLD er en film med masser af problemer, men alligevel er det en ganske fed oplevelse at se den. Ingen af personerne skildres særlig dybsindigt og alle er stort set lige gode/onde. Alt serveres dog med en forrygende energi af den tidligere musikvideo-instruktør Len Wiseman, og det giver filmen en kvalitet i forhold til f.eks. VAN HELSING. Men hvis man vil op på et niveau, hvor både personer, plot og effekter går op i en højere enhed, skal man nok hellere bruge tid på at gense BLADE II.

UNDERWORLD, USA-Tyskland-Ungarn-England, 2003. Instruktion: Len Wiseman. Medvirkende: Kate Beckinsale, Scott Speedman, Michael Sheen, Shane Brolly, Bill Nighy. Musik: Paul Haslinger.

2 kommentarer:

  1. Ahh, jeg gir dig helt ret. Herligt tidsfordriv! Og den go'e Kate er jo ikke sådan helt ueffen. Det var vel den extra lange version du så (ikke den på dansk video)?

    SvarSlet
  2. Nej, det var faktisk biograf-versionen (den korte), jeg så. Den er på tilbud alle vegne til 50,- kroner lige for tiden, men jeg har skrevet Extended-udgaven på min indkøbsseddel.

    SvarSlet