søndag den 25. februar 2007

Bond-pige i bizar junglefilm

Det er svært at forestille sig at Ursula Andress, Bond-pigen over dem alle, har brugt mange sekunder på at læse manuskriptet til LA MONTAGNA DEL DIO CANNIBALE, før hun sagde ja til at medvirke i filmen. Et bizart jungleeventyr med indvolde, dyresex og indfødte, der onanerer, kan næppe beskrives som et højdepunkt i karrieren for en verdensstjerne som Andress. At Stacey Keach også er med på rollelisten er knap så overraskende: Den travle amerikaner har til dato haft mere end 150 forskellige roller siden debuten i 1953.

LA MONTAGNA DEL DIO CANNIBALE er den tredje film i Another World Entertainments kannibal-serie. Den blev instrueret af Sergio Martino i 1978 og er internationalt kendt som THE MOUNTAIN OF THE CANNIBAL GOD. På dansk kom den i biograferne som MYSTERIET I JUNGLENS DYB, mens den på video også har heddet JAGTEN PÅ BJERGETS HEMMELIGHED og KANNIBALERNES DRONNING. Det er sidstnævnte titel vi finder i bloddryppende bogstaver på AWEs udgivelse.

Andress spiller Susan Stevenson, der med sin bror Arthur tager til Ny Guinea for at lede efter Susans mand, der er forsvundet på en ekspedition. Myndighederne nægter at hjælpe dem, men en lokal professor, Edward Foster, vil gerne træde til. Han fører dem til øen Roka, der domineres af et bjerg med uforklarlige kræfter og en blodtørstig kannibalstamme. Undervejs støder de på den mystiske Manolo, som Susan forelsker sig i. Efter adskillige blodige Animal Planet-indslag med dyr, der æder hinanden og den sædvanlige nedslagtning af de overtroiske bærere, når den lille gruppe frem til bjerget. Her holder kannibalerne til, og så får den ikke for lidt med den ene makabre scene efter den anden, heriblandt klassikeren med afskæringen af et mandligt kønsorgan. Av! De blodige sekvenser er krydret med en hardcore-sexscene med en kvinde, der onanerer efterfulgt af en scene med en mandlig kannibal, der hygger sig gevaldigt med et af stammens husdyr.

Hovedparten af LA MONTAGNA DEL DIO CANNIBALE er en solid eventyrfilm à la KING SOLOMON'S MINES, og det er først i den sidste halve time, at den for alvor bliver blodig. Til gengæld er disse scener forholdsvis groteske, hvilket gør det til en meget særpræget oplevelse. At Ursula Andress så også optræder splitternøgen undervejs, trækker bare op i filmens sleaze-faktor. Der er ikke tale om nogen god film, men den er vildt underholdende - og derfor kan den anbefales til alle kannibal-freaks. AWEs udgivelse er flot med en fremragende billedkvalitet og en solid otte-siders booklet om instruktøren Sergio Martino, skrevet af Torben Simonsen.

LA MONTAGNA DEL DIO CANNIBALE, Italien, 1978. Instruktion: Sergio Martino. Medvirkende: Ursula Andress, Stacy Keach, Claudio Cassinelli, Antonio Marsina, Franco Fantasia. Musik: Guido De Angelis, Maurizio De Angelis.

2 kommentarer:

  1. Nu havde La montagna del dio cannibale i sin tid premiere i Saga på Vesterbrogade og året efter var det så tid til en rask repremiere. Men ved repremieren var der blevet klippet i filmen og samme klippede version sendtes ud på video fra Hemvideo

    SvarSlet
  2. Interessant. Det er faktisk underligt med den klippede version, især hvis det var samme distributør, der stod for repremieren. Ifølge Uncut er den kommet på vhs i to klippede og en uklippet version i Danmark.

    SvarSlet