lørdag den 3. marts 2007

Skrækmesteren er tilbage

John Carpenter har haft en meget ujævn karriere de senere år og rygter tydede på, at han dybest havde mistet modet og ikke gad lave film mere. Nu er han dog på banen igen i kraft af TV-serien MASTERS OF HORROR. Og hans første episode, "Cigarette Burns", er en flot sag, der bestemt viser en instruktør i ganske god form.

Den tidligere junkie Kirby Sweetman har lånt penge af sin svigerfar til at købe en biograf, hvor han nu viser klassiske skrækfilm. Han plages af mindet om konen, der tog livet af sig selv, og af svigerfaderen, der gerne vil have sine penge igen. Kirby er ekspert i at opspore kopier af sjældne film, og derfor tilkaldes han af den mystiske samler Mr. Bellinger (en spooky Udo Kier), der ønsker at erhverve et eksemplar af "Le Fin Absolue du Monde", en film, der kun er blevet vist en enkelt gang under en festival, hvor publikum gik helt amok. Bellinger har også købt et mystisk engle-lignende væsen, der medvirkede i filmen. Opgaven sender Kirby ud på en lang færd, hvor han efterhånden bliver mere og mere påvirket af den tabte films kraft.

"Cigarette Burns" er en ret solid historie, der bl.a. fascinerer fordi den foregår i et filmnørd-miljø. Samtidig er den også usædvanlig blodig, hvilket vi normalt ikke forbinder med John Carpenter (bortset fra THE THING naturligvis). Man kunne måske opfatte den som et indlæg i debatten om censur af skrækfilm, men den holder ikke helt - især fordi den forsvundne film i den grad har til formål at få publikum til at miste besindelsen.

Det er godt se Carpenter prøve kræfter med en lille historie med få locations, hvor det især er skuespillerne, der bærer filmen. Det lover godt for de kommende film fra skrækmesterens hånd. "Cigarette Burns" er kommet på dvd herhjemme fra Midget Entertainment. Billedkvaliteten er hæderlig uden at være imponerende. Det er i øvrigt Carpenters søn, Cody Carpenter, der har komponeret musikken.

MASTERS OF HORROR: Cigarette Burns, USA, 2005. Instruktion: John Carpenter. Medvirkende: Norman Reedus, Udo Kier, Gary Hetherington, Christopher Britton, Zara Taylor. Musik: Cody Carpenter.

1 kommentar:

  1. "Cigarette Burns" er klart den bedste af de "Masters of Horror", jeg har set indtil videre. Og så minder den en del om Theodore ROszaks eminente roman "Flicker".

    SvarSlet