torsdag den 12. april 2007

Brasilianske organ-tyve

John Stockwell er ikke lige et navn, man lægger mærke til, men han huskes især for sin rolle i John Carpenters CHRISTINE fra 1983. Her spiller han Dennis, den nørdede Arnies ven. Han har siden dengang haft en lidt ujævn karriere med flere mindre roller, og har i de senere år mest arbejdet som instruktør. Nu er han aktuel med TURISTAS, den første film fra Fox Atomic, Twentieth Century Fox' nye datterselskab, der primært skal lave underholdning til unge.

TURISTAS minder lidt om HOSTEL: En flok rygsæksrejsende strander på en øde vej i Brasilien efter et uheld med en bus. I nærheden finder de en bar på en strand, hvor flere unge har gang i en ugelang fest. Dagen efter vågner de alle op på stranden og må konstatere at de "venlige lokale" har røvet alt fra dem. I en nærliggende by møder de Kiko, en af de unge, der festede sammen med dem. Han vil føre dem ud til sin onkels hus i junglen. I virkeligheden er det en fælde: Onklen leder en blodtørstig bande, der sørger for at den lokale befolkning kan holde sig raske ved hjælp af organer fra "gringos".

Der er mange gode ting i TURISTAS, men det er ikke en særlig god film. Vi lærer hurtigt de otte unge at kende (et mix af amerikanere, englændere, svenskere og en enkelt australier), og derfor fungerer de som mere end blot tilfældige ofre. Samtidig er de onde virkelig onde og ubehagelige og derfor burde de uhyggelige scener være helt i top. Det er de bare ikke. Tempoet i filmen er skævt og actionscenerne er ekstremt dårligt klippet. Dette fjerner store dele af spændingen (bortset fra til sidst, hvor vi får en meget klaustrofobisk flugt i nogle huler under vand).

De blodige indslag er heller ikke nok til at få en ud på kanten af stolen. Hovedattraktionen er en operationsscene, hvor en levende og halvvågen pige får fjernet sine organer. Dette skildres realistisk og makabert, men er ikke meget værre end et klip fra en dokumentar på Discovery Channel eller et af de utallige TV-programmer med skønhedsoperationer.

TURISTAS er ikke det store sus og er bestemt ikke en lovende premiere fra Fox Atomic. Filmen er ude på region 1-dvd med både biografudgaven og en unrated version på samme disc. Ekstramaterialet er meget sparsomt.

TURISTAS, USA, 2006. Instruktion: John Stockwell. Medvirkende: Josh Duhamel, Melissa George, Olivia Wilde, Desmond Askew, Beau Garrett. Musik: Paul Haslinger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar