fredag den 20. april 2007

"I’ve never done whole… parts"

Det er lidt af et scoop, at man nu kan gå ind i en butik i Danmark og købe en flot dvd-udgave af RE-ANIMATOR. Takket været drengene fra Another World Entertainment er dette nu muligt og jeg kan kun sige: Mange tak! Det er supergodt godt gået!

De fleste fans kender formentlig filmen, denne vanvittige historie om den medicinstuderende Herbert West, der har opfundet et serum, som kan genoplive døde mennesker. Desværre har han lidt svært ved at styre processen (og de levende døde), hvilket fører til et omfattende blodbad, talende hoveder, pervers zombie-sex og massakrerede katte. Filmen er løseligt baseret på nogle små historier af H.P. Lovecraft, selv om "the old gentleman" selv nok ville være ganske chokeret, hvis han havde haft mulighed for at se den.

AWE har udgivet en forrygende dvd, og det er endda en dobbelt-disc med masser af ekstramateriale. Selve filmen står fantastisk flot, og man kan se den med diverse kommentarlydspor, hvis man har lyst til det. På den anden disc ligger bl.a. et ca. tre kvarter langt interview med instruktøren Stuart Gordon og producenten Brian Yuzna. De sidder ved et bord og prøver at interviewe hinanden, hvilket virker lidt kikset, fordi de to tydeligvis er gamle venner. Især Stuart Gordon har svært ved at huske de situationer, Brian Yuzna nævner, men alt i alt når man at få en del interessante ting at vide.

Så er der et ret sjovt interview med manuskriptforfatteren Dennis Paoli, der er en skæg fætter. Derefter følger komponisten Richard Band, der naturligvis bruger en del tid på at forklare, hvorfor store dele af scoret er planket fra Bernard Herrmanns PSYCHO. Det er ret spændende at høre (selv om han har forelsket sig i ordet "quirkiness", som han bruger utallige gange).

Endelig kan man se et lille klip med FANGORIA-redaktøren Anthony Timpone, der fortæller om dengang han som helt ny på bladet i 1985 var inde for at se RE-ANIMATOR. Han fremstår som en nørdet italiensk gyser-freak med et latterligt stort slips, men det er et fint indslag. Så kommer Richard Band på igen og fortæller om musikken til fire af scenerne, hvilket er guf for en soundtrack-nørd som mig.

Endelig indeholder disc'en en slettet scene, 16 udvidede scener samt diverse billeder og trailere. Det er en imponerende pakke og alt dette kan blive dit for bare 99,- kroner. Er man til endnu mere ekstramateriale kan man vælge at købe den nye udgave fra engelske eller amerikanske Anchor Bay, der bl.a. lokker med en ny 70 minutter lang dokumentar, RE-ANIMATOR RESURRECTUS, men for de fleste fans vil udgaven fra AWE være nok. Jeg er i hvert fald meget imponeret.

RE-ANIMATOR, USA, 1985. Instruktion: Stuart Gordon. Medvirkende: Jeffrey Combs, Bruce Abbott, Barbara Crampton, David Gale, Robert Sampson. Musik: Richard Band.

1 kommentar:

  1. Langt om længe en ordentlig version.

    Har dog selv købt Anchor Bay's Limited edition (Reg. 1)

    Netop på grund af ekstra materialet.

    SvarSlet