tirsdag den 10. april 2007

På stop med en klassiker

Manuskriptforfatteren Eric Red og instruktøren Robert Harmons THE HITCHER fra 1986 har netop været en tur gennem remake-møllen, takket været Michael Bays Platinum Dunes-selskab. Jeg genså derfor originalen, der stadig er en af de helt store film fra 80'erne. Fra den unge Jim Halseys første replik, "My mother told me to never do this", til det mareridts-agtige klimaks er THE HITCHER en nerveflænsende og dynamisk oplevelse. Rutger Hauer er forrygende i rollen som den dæmoniske John Ryder, der maler landevejene røde med blod.

Filmen er på ingen måde realistisk og mange har bl.a. kritiseret den for at Ryder dukker op de mest utrolige steder, hvor det har den optimale effekt i handlingen. Men netop fordi alt andet i THE HITCHER skildres så detaljeret og realistisk, kan den tillade sig at lade filmens monster have disse overnaturlige og uhyggelige kvaliteter. Og så hjælper John Seales storslåede billeder og Mark Ishams flotte musik også med til at gøre THE HITCHER til noget helt unikt. Det skulle det nye remake så ikke være, men nu får vi se. En dansk biografpremiere er sat til d. 8. juni. Allerede d. 1. maj kan man købe den amerikanske dvd-udgave.

THE HITCHER, USA, 1986. Instruktion: Robert Harmon. Medvirkende: Rutger Hauer, C. Thomas Howell, Jennifer Jason Leigh, Jeffrey DeMunn, John M. Jackson. Musik: Mark Isham.

1 kommentar:

  1. Denne film husker jeg også som en ret fed forfølgelsesgyser. Ser frem til at gense den, tak for tippet

    SvarSlet