torsdag den 17. maj 2007

Endnu et uhyggeligt hus

En af de mindre kendte film om et uhyggeligt hus er BURNT OFFERINGS fra 1976. Den er instrueret af Dan (DARK SHADOWS) Curtis efter en roman af Robert Marasco og har Karen Black, Oliver Reed og Bette Davis i hovedrollerne. Ægteparret Marian og Ben Rolf lejer et stort hus af søskende-parret Allardyce. Lejen er latterlig lav og den eneste lille betingelse er, at de tre gange dagligt skal efterlade en bakke med mad til søskende-parrets mor, en ældre dame, der aldrig forlader sit værelse. Marian og Rolf flytter ind sammen med sønnen David og Bens tante Elizabeth.

I første omgang virker alting OK, men efterhånden præges de alle af den sære stemning i huset. Bens humør går helt amok, og Marian bliver besat af at tage sig af den gamle dame - som ingen af dem i øvrigt har set. Det går nu op for Ben, at huset gemmer på en frygtelig hemmelighed.

BURNT OFFERINGS er en meget langsom sag, og man har allerede regnet plottet ud halvvejs inde i den næsten to timer lange film. Der er nogle fine special effects undervejs, et par uhyggelige mareridts-scener og en spooky slutning, men det er ikke nok til at redde filmen fra at være jævnt kedelig. Bob Coberts musik er dog ganske god. Jeg så BURNT OFFERINGS i den amerikanske region 1-udgave fra MGM, der ikke byder på en imponerende billedkvalitet, men i det mindste er den i widescreen. Man skal efter sigende holde sig langt væk fra den engelske dvd-udgave.

BURNT OFFERINGS, USA-Italien, 1976. Instruktion: Dan Curtis. Medvirkende: Karen Black, Oliver Reed, Burgess Meredith, Eileen Heckart, Lee Montgomery. Musik: Bob Cobert.

2 kommentarer:

  1. Bjarne Pedersentorsdag, 17 maj, 2007

    Med hensyn til sjove huse: prøv "The Sentinel" - hvis du er til nonner der skal bevogte porten til helvede autoriseret af Vatikanet - den ender i et flot special-effects orgie...

    SvarSlet
  2. Jeg har bestemt overvejet at opspore THE SENTINEL. Som det fremgår af mine skriverier, har jeg lidt en svaghed for film med hjemsøgte huse.

    SvarSlet