lørdag den 26. maj 2007

Primitiv, blodig, sjov

Jeg har hygget mig med at gense HALLOWEEN III: SEASON OF THE WITCH, som jeg har fået hjem i den ucensurerede amerikanske dvd-udgave (den billige danske udgave fra Scanbox er lig med den engelske dvd fra Sanctuary Digital Entertainment og mangler ca. to minutter). På mange måder er det en modig film, fordi den ignorerer de to første med Michael Myers. Tanken var at skabe en hel serie af Halloween-film, der fortalte en ny historie hver gang, men det sløje billetsalg fik producenterne på andre tanker. Michael Myers genopstod derfor i 4'eren.

HALLOWEEN III: SEASON OF THE WITCH er en dejlig primitiv film med et langt-ude plot (noget med en gal Halloween-maske-fabrikant, der lægger små fragmenter af en sten fra Stonehenge ind i en chip i maskerne, så disse bliver til dødsfælder i kraft af et signal fra en TV-reklame). Dan O'Herlihy er skøn i rollen som skurken, mens Tom Atkins i den grad ikke er troværdig som helten, en lettere fordrukken læge, der kommer på sporet af den uhyggelige plan. Det gør han sammen med en ung kvinde, som han undervejs får et forhold til (et af filmens "nej, det kan bare ikke passe"-øjeblikke).

Filmen slutter også på en underlig måde, hvor vi bare skal have rundet det hele af på ganske få minutter, men de sidste par sekunder er nu ganske effektive. Det samme er de mange billeder af øde gader, der i den grad er inspireret af John Carpenters univers. Filmen er da også instrueret af Tommy Lee Wallace, der klippede både HALLOWEEN og THE FOG. Og så har Carpenter leveret den effektive musik sammen med Alan Howarth.

HALLOWEEN III: SEASON OF THE WITCH, USA, 1982. Instruktion: Tommy Lee Wallace. Medvirkende: Tom Atkins, Stacey Nelkin, Dan O'Herlihy, Michael Currie, Ralph Strait. Musik: John Carpenter, Allan Howarth.

1 kommentar:

  1. En god midnatsgyser - jeg er også vældig glad for den.

    SvarSlet