onsdag den 2. maj 2007

Saven er ikke død endnu

Jeg havde egentlig planer om at skrive en længere anmeldelse af THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE: THE BEGINNING, men nu er det snart tre uger siden, jeg så den, og jeg har ikke haft tid til at kigge ekstramaterialet igennem. Derfor bliver det ikke til meget andet end et par korte kommentarer. Filmen er en prequel, en forhistorie til Marcus Nispels remake fra 2003, og vi får hele beretningen om hvordan Leatherface kom til verden, hvordan sheriffen blev til og hvorfor onkel Monty sidder i kørestol. Selve plottet er mere eller mindre planket fra de øvrige CHAINSAW-film, hvor vi denne gang møder to brødre og deres kærester på vej gennem Texas. De skal nå frem til basen, hvorfra brødrene skal videre til Vietnam-krigen. De render selvfølgelig ind i et helt andet helvede i form af den kannibalistiske familie.

Vi har altså set det hele før, men det lykkes alligevel for instruktøren Jonathan Liebesman at få det meste til at fungere, bl.a. fordi det er en grotesk ulækker film. Her er virkelig tale om klam kvalitet for hærdede splatter-freaks. Naturligvis er der masser af svagheder. Jeg bliver f.eks. ikke på noget tidspunkt overbevist om, at handlingen foregår i 1969. Men alt i alt er det en solid gyser, der er værd at bruge halvanden times tid på. Jeg har købt filmen i den engelske dobbelt-dvd-udgave, fordi den var billig.

THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE: THE BEGINNING, USA, 2006. Instruktion: Jonathan Liebesman. Medvirkende: Jordana Brewster, Taylor Handley, Diora Baird, R. Lee Ermey, Andrew Bryniarski. Musik: Steve Jablonsky.

2 kommentarer:

  1. Billig, siger du. Hvorhenne?

    SvarSlet
  2. Jeg købte den fra Sendit.com for 130 kroner med det hele - det er 70 kroner billigere end den danske dvd, og så får man endda både biograf-udgaven og den unratede version med (hvis man altså gider se dem begge).

    SvarSlet