torsdag den 24. maj 2007

Uhyggelige mennesker ude på landet

Den amerikanske heavy metal-sanger Rob Zombie har i øjeblikket travlt med et af horrorgenrens mest modige projekter, nemlig et remake af John Carpenters klassiske HALLOWEEN. Umiddelbart ser det lovende ud, og efter at have set Zombies første film, HOUSE OF 1000 CORPSES, er jeg endnu mere positiv. Ikke at CORPSES er en stor film, men den har så mange utrolige elementer, at man må overgive sig.

Historien er simpel: Fire unge mennesker er på vej hjem til Halloween, en aften i 1977. Undervejs tanker de bilen op hos Captain Spaulding, en mærkværdig mand i et grimt klovnekostume, der ud over at sælge benzin også driver et museum med alskens mærkværdigheder og et spøgelsestog med berømte mordere. En af disse er den lokale Dr. Satan, der blev hængt i nærheden. Underligt nok forsvandt hans lig kort efter hængningen. De fire unge vil nu opsøge træet, hvor Dr. Satan døde, men bilen bryder sammen. De har samlet blafferen Baby op, der inviterer dem hjem til sin sære familie og så er der ellers lagt op til en grotesk Halloween.

HOUSE OF 1000 CORPSES er en meget manisk film med masser af vilde farver, billeder i negativ og hektiske klip. Manuskriptet er ikke udpræget originalt og inspirationen fra THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE er tydelig. Til gengæld har den nogle unikke indslag, der får en til at tabe underkæben. Filmen byder f.eks. på et af de sejeste mord, jeg nogensinde har set (jeg vil ikke røbe for meget, men det viser en person, der bliver skudt). Det er bare så cool og originalt.

Samtidig er de blodtørstige maniacs rent faktisk uhyggelige. Især Sid Haig i rollen som Captain Spaulding er helt fantastisk, virkelig en creepy type. Og så er det fedt at se genre-favoritten Karen Black i en så vild gyser. Det er bestemt en film, der er værd at bruge tid på og jeg glæder mig til at se fortsættelsen, THE DEVIL'S REJECTS. Jeg har set CORPSES i den engelske udgave fra Tartan Films efter at have købt to defekte eksemplarer af den danske udgave fra Scanbox.

HOUSE OF 1000 CORPSES, USA, 2003. Instruktion: Rob Zombie. Medvirkende: Sid Haig, Bill Moseley, Sheri Moon Zombie, Karen Black, Chris Hardwick. Musik: Rob Zombie.

2 kommentarer:

  1. Mener du det med at den pixilerer? Det gjorde min også og Heine Sørensens også! Jeg købte også den engelske til slut! Og glæd dig til Devils Rejects. Min nye gudefilm.

    SvarSlet
  2. Yes, det er lige det. Jeg tror at hele oplaget er defekt.

    SvarSlet