lørdag den 16. juni 2007

En flink seriemorder

Den engelske gyser THE LAST HORROR MOVIE fra 2003 er en interessant lille sag, der virker som et remix af film som MAN BITES DOG, HENRY: PORTRAIT OF A SERIAL KILLER og AMERICAN PSYHCO. Desværre er filmen mere interessant end den er god, men den er værd at se. Max er en ungkarl, der tjener lidt penge som bryllupsfotograf. Ved siden af har han et hektisk liv som seriemorder og antallet af ofre har efterhånden rundet de 50. Nu har han besluttet sig for at dokumentere sin tilværelse i en film og har derfor allieret sig med en anonym hjemløs, der fungerer som fotograf - og som måske endda selv kunne tænke sig at slå nogen ihjel. Store dele af filmen viser scener med den karismatiske Max, der taler til kameraet - ofte imens han er ved at dræbe nogen.

Undervejs møder vi også hans familie og venner, der er helt normale mennesker, der blot betragter Max som en sjov fætter, der aldrig er blevet til noget. Max selv er mere optaget af, hvordan omverdenen opfatter hans morderiske projekt, men det er ikke let for ham at få besvaret dette spørgsmål. Som sagt er filmen ikke det store sus, men Kevin Howarth i rollen som Max er et fund. Han gør det bare så godt. Men inspirationen fra andre film er lidt for tyk, og derfor er THE LAST HORROR MOVIE ikke en unik oplevelse. Julian Richards har instrueret for et budget omkring en halv million danske kroner, hvilket er ret imponerende.

THE LAST HORROR MOVIE, England, 2003. Instruktion: Julian Richards. Medvirkende: Kevin Howarth, Mark Stevenson, Antonia Beamish, Christabel Muir, Jonathan Coote. Musik: Simon Lambros.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar