søndag den 17. juni 2007

Populær italiensk horror-tegneserie

DYLAN DOG er et italiensk tegneserie-fænomen, der kom til verden i 1986. Siden er det blevet til omkring 250 hæfter om den engelske mareridts-detektiv Dylan Dog, der opklarer okkulte kriminalsager. Med genoptryk og det hele sælger serien snildt én million eksemplarer i Italien - om måneden! Nu er turen så kommet til det danske marked takket være forlaget Shadow Zone Media. Første Dylan Dog-tegneserie er i kioskerne, og som premiere-historie har man valgt nummer 71 i den italienske serie, "I delitti della mantide", der på dansk hedder "En knæler gik at jage".

Her har Dylan Dog fået til opgave at fange en kvindelig seriemorder, der opsøger mænd på en singlebar, dyrker sex med dem, hvorefter de flænses med en dobbeltægget kniv. Undervejs møder vi nogle af de faste personer i Dylan Dog-universet, nemlig Dylans Groucho Marx-lignende assistent og den solide kommissær Bloch. Historien er ikke udpræget interessant, og den flagrer i alle retninger. Derfor bliver den aldrig spændende, og afsløringen af morderens identitet kommer bestemt ikke som nogen overraskelse. Tegningerne er ganske stemningsfulde og ser "billige" ud på den gode måde. Hvilken målgruppe serien henvender sig til er ikke til at gennemskue.

På bagsiden står "13+" angivet som aldersgrænse, og som en gave i det første nummer får man en lille kniv magen til den, morderen bruger i historien. Sjovt nok, men det er ren Anders And med disse læsergaver. Derfor ligner det mere en børneserie end noget andet, og drenge i 13 års-alderen vil formentlig også nyde de mange nøgne kvinder i serien. DYLAN DOG koster 49,95 kr., udkommer den første fredag i hver måned. Jeg vil formentlig give nr. 2 en chance, men umiddelbart virker det ikke som en serie, jeg gider samle på.

3 kommentarer:

  1. "Dylan Dog"-tegneserien dannede det uofficielle forlæg for Michele Soavis italienske zombiefilm "Dellamorte Dellamore" (1994) med Rupert Everett.

    SvarSlet
  2. Jeg har netop læst et gammelt Fangoria, hvor redaktøren Anthony Timpone sammen med sin hustru er til Dylan Dog-horror-filmfestival i Italien. Dette var en årlig event, arrangeret af forlaget bag tegneserien. Jeg aner dog ikke om de stadig laver dem.

    SvarSlet
  3. Jeg har osse altid undret mig over, hvorfor fa'en de festivaller hed Dylan Dog!

    SvarSlet