søndag den 9. september 2007

A Night at the Opera

Dario Argentos OPERA fra 1987 er en af hans vildeste film, et hektisk mix af ekstreme vinkler, vanvittige ture med kameraet og grotesk vold. Den er ikke helt oppe at ringe blandt hans bedste film, men alt i alt er det en stor oplevelse at se denne film om den unge operasangerinde Betty, der ved et tilfælde får hovedrollen i Verdis "Macbeth". Hun bliver straks et hit, men en gal morder har en pervers fascination af hende, og udsætter hende for at skulle overvære det ene blodige mord efter det andet. Dette sker ved hjælp af en temmelig nervepirrende form for øje-tortur.

Som mysterium er OPERA temmelig håbløs, da man hurtigt gætter morderens identitet. Argentos brug af hård rock under mordscenerne er ikke helt så tåbelig som i PHENOMENA, bortset fra den syrede slutning, hvor "the hills are alive with the sound of heavy metal".

OPERA, Italien, 1987. Instruktion: Dario Argento. Medvirkende: Cristina Marsillach, Ian Charleson, Urbano Barberini, Daria Nicolodi, Coralina Cataldi-Tassoni. Musik: Brian Eno, Roger Eno, Steel Grave, Claudio Simonetti, Bill Wyman

2 kommentarer:

  1. Den sidste gode Argento-film. Hører til hans bedste film sammen med Tenebrae, Inferno, Susperia og Deep Red.

    SvarSlet
  2. Jeg mangler faktisk at se et par af hans seneste værker, og kan derfor ikke sige noget om, hvorvidt han helt har mistet grebet.

    SvarSlet