lørdag den 27. oktober 2007

Varulve... nu også med pung

HOWLING III: THE MARSUPIALS (1987)
Læs lige dette handlingsreferat: "Fra Sibiriens ødemark vokser truslen med rasende fart. Kun den garvede videnskabsmand kan forstå havd der sker og i hans laboratorium eksperimenterer han med det eneste levende ekseplar af en vareulv at forstå dem bedre. Men regeringen og militæret ser det kun som et eksperiment der er gået for vidt. De ser det som en trussel mod menneskeheden truslen skal jages og udslettes for enhver pris".

Denne tekst er skrevet af fra bagsiden af dvd-danmark.dk's udgivelse af HOWLING III, komplet med stavefejl og det hele. Nu er det nok meget passende med en så grotesk markedsføring, for der er på mange måder tale om en yderst grotesk film. HOWLING III: THE MARSUPIALS har det hele: En professor, der er besat af varulve, en amerikansk præsident, der ønsker varulve-truslen udryddet, en Mad Max-lignende klan af varulve, der nedstammer fra den tasmanske pungulv, en smuk varulve-kvinde med en pung på maven, en ung mand, der caster skuespillerere til filmen SHAPE SHIFTERS PART 8, tre varulve klædt ud som nonner, en ballet-varulv fra Rusland, tumbede kommandosoldater og skøre aboriginere. Åh ja, Dame Edna er også med. Alt i alt en manisk cocktail af en film, der ikke kan beslutte sig for om den er en gyser eller en komedie.

Efter den forfærdelige HOWLING II: YOUR SISTER IS A WEREWOLF er det lidt af en gåde, at instruktøren Philippe Mora fik lov til at lave endnu en film i serien. Denne gang er produktionen dog rykket til Australien, hvilket bl.a. forklarer den sære detalje med, at varulvene har en pung på maven, præcis som kænguruer. Varulve-effekterne er yderst primitive og filmen ender i den rene sødsuppe-romantik uden et egentlig klimaks. Derfor er HOWLING III noget af en sej omgang at komme igennem, men den vil formentlig tiltale folk, der holder af bizarre film. Som nævnt er den ude på dansk dvd, men der er tale om en fullscreen-udgivelse med en billedkvalitet på højde med et slidt videobånd. Køb i stedet den amerikanske udgave fra Elite Entertainment, der koster det samme som den billige danske dvd, men som byder på et flot bredformat-billede, trailers og et kommentarlydspor. Det er endda en region 0-dvd.

HOWLING III: THE MARSUPIALS, Australien, 1987. Instruktion: Philippe Mora. Medvirkende: Barry Otto, William Yang, Imogen Annesley, Deby Wightman, Lee Biolos. Musik: Allan Zavod.

1 kommentar:

  1. Nu har jeg den udmærkede US udgave af "Howling III", den holder jeg meget af. Den søde Imogen Annesly ("Playing Beaty Bow") spiller pung-varulvepige. Flot filmet i Australien.

    SvarSlet