søndag den 11. november 2007

På stop med en sløj sequel

Mange sequels har ikke højere ambitionsniveau end at fortælle den samme historie som i den første film én gang til. Sådan er det også med THE HITCHER II: I'VE BEEN WAITING, en direkte til video-fortsættelse fra 2003 til klassikeren fra 1986. Jim Halsey arbejder som politibetjent, men bliver fyret efter at have dræbt en kidnapper i stedet for at arrestere ham. Sammen med kæresten Maggie tager han tilbage til de texanske landeveje for at opsøge den nu pensionerende politimand Esteridge, der i sin tid hjalp ham med den bindegale blaffer John Ryder.

Og sjovt nok får Jim og Maggie en blaffer med i bilen, der bestemt ikke er helt normal, og så kører historien ellers igen! Bortset fra en "overraskelse" lidt tidligt i handlingen (der dog følger reglerne for horror-sequels), er det den samme film, der kører over skærmen. Den er solidt lavet, men det er helt umuligt at blive grebet af den. Jake Busey er lidt sjov som den skøre blaffer, og til sidst får vi en opfindsom scene med en lastbil og et fly, men det hele lukkes ned med en gentagelse af den første films klimaks. En flad og uopfindsom affære.

THE HICTHER II: I'VE BEEN WAITING, USA, 2003. Instruktion: Louis Morneau. Medvirkende: Jake Busey, Kari Wuhrer, C. Thomas Howell, Shaun Johnston, Marty Antonini. Musik: Joe Kraemer.

3 kommentarer:

  1. Man ka' osse undrer sig over, at der overhovedet kom en sequel, eftersom den første ikke blev nogen succes (selvom den var god)! Og nu er der jo en remake. Uch!

    SvarSlet
  2. Jeg vidste ikke at den første ikke blev et hit - den er jo fed! Remake'et har jeg stående, men har ikke fået set den endnu.

    SvarSlet
  3. Jeg har en gammel tysk tv-dokumentar om filmen, hvor Rutger Hauer netop undrer sig over, at den ikke var særlig vellidt. Han syntes jo selv, at den var fed.

    SvarSlet