mandag den 26. november 2007

Varulven som underholdning

HOWLING VI: THE FREAKS (1991)
Efter fire rædselsfulde sequels er det en behagelig overraskelse at nr. 6 i rækken, HOWLING VI: THE FREAKS, faktisk er til at holde ud at se. Vi er stadig lysår fra en god film, men det er på mange måder en hæderlig lille sag. Engelske Ian Richards kommer til byen Canton Bluff i Californien, hvor han får arbejde hos den lokale præst, der ønsker at restaurere sin nedslidte kirke. Præsten har også en ung, smuk datter. En dag får byen besøg af et omrejsende cirkus, ledet af den mystiske R.B. Harker. Han samler på vanskabninger, der kan kom til ære og værdighed i hans freak show - og Ian Richards skal vise sig at være et særdeles værdifuldt indslag, da Harker først får fingrene i ham. Richards er nemlig en varulv, og Harker ved hvordan man får forvandlingen til at ske på kommando. Harker har dog selv en grum hemmelighed.

HOWLING VI: THE FREAKS er en engelsk produktion fra 1991, lavet direkte til videomarkedet. Den er instrueret af en af de få kvindelige instruktører i horrorbranchen, nemlig Hope Perello, der var med til at producere PUPPET MASTER og CATACOMBS. Hun er dog ikke den store instruktør, men manuskriptet er rimeligt, selv om der går lidt lang tid, før uhyggen slippes løs. Varulven er dog ganske flot, og det er historiens andet monster sandelig også. Er man indstillet på lidt billig underholdning, er det en OK film at bruge tid på, og den er som sagt væsentlig bedre end de fire film, der gik forud. Pyha, nu mangler jeg bare at se 7'eren.

HOWLING VI: THE FREAKS, England, 1991. Instruktion: Hope Perello. Medvirkende: Brendan Hughes, Michele Matheson, Sean Sullivan, Antonio Fargas, Carol Lynley. Musik: Patrick Gleeson.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar