søndag den 16. december 2007

Djævelens søn har en plan

Jeg har altid holdt meget af THE OMEN-trilogien, selv om ikke alle filmene er lige gode. Men der er tale om meget traditionelle skrækfilm, der leverer varen på en solid og kompetent måde. Især er den første fra 1976 en lille klassiker, effektivt instrueret af Richard Donner i en periode i filmhistorien, hvor stjerne-instruktører ikke havde problemer med også at lave gysere. Naturligvis løftes den enormt af Jerry Goldsmiths fænomenale musik, der må betegnes som et af de mest originale horror-scores, der nogensinde er komponeret.

DAMIEN: OMEN II er en typisk sequel, hvor der skrues op for splatteren og ned for logikken i manuskriptet, men det er alligevel en hæderlig film. THE FINAL CONFLICT er en underlig størrelse, fordi man trods alt ikke turde lade Damien Thorn vinde til sidst, og så trækkes den ned af en ikke særlig plausibel kærlighedshistorie. Ud over den originale trilogi findes også TV-filmen OMEN IV: THE AWAKENING, der er en billig genfortælling af den første film og denne gang med en pige som hovedperson.

Og så har vi fået et remake, der naturligvis havde premiere på den ultimativ dato, nemlig 6.6.2006. Det er en irriterende effektiv film, og jeg skriver irriterende, fordi den ikke er så meget anderledes end originalen og den er meget smart castet med bl.a. David Thewlis, Pete Postlethwaite, Mia Farrow og Michael Gambon, hvilket lugter af kold spekulation. Men den er faktisk værd at se, og så er Marco Beltramis musik helt på niveau med Jerry Goldsmith. Jeg har netop genset hele serien i den seks-dvd-box, der hedder Ultimate Collector's Edition, og den kan jeg anbefale.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar