torsdag den 13. december 2007

Telefon-terror

Det er et stykke siden, jeg sidst har set en asiatisk gyser, men i aftes skulle det være. Jeg valgte at se CHAKUSHIN ARI, der internationalt hedder ONE MISSED CALL. Filmen er instrueret af den grotesk produktive Takashi Miike.

På overfladen ligner den mange af de andre japanske film, jeg har set. Blandt studerende begynder et rygte om nogle mystiske telefonopkald at florere. Mobilen ringer, og hvis man ikke når at besvare den, ligger der en besked til en. Underligt nok virker det som om opkaldet er kommet fra ens egen telefon - og beskeden er afleveret fra et tidspunkt et par dage ud i fremtiden. I centrum af disse begivenheder er pigen Yumi, der også modtager et skæbnesvangert opkald, men hun får samtidig også muligheden for at opklare mysteriet.

CHAKUSHIN ARI har det hele med langhårede spøgelser, uhyggelige børn og alt det andet, vi kender fra de japanske gysere, men det er alligevel en solid lille sag med så mange overraskelser, at den sagtens kan få nakkehårene til at rejse sig. Især er en scene i et forladt hospital virkelig creepy. Anbefales til alle j-horror-fans.

CHAKUSHIN ARI, Japan, 2003. Instruktion: Takashi Miike. Medvirkende: Kô Shibasaki. Shin'ichi Tsutsumi, Kazue Fukiishi, Anna Nagata, Atsushi Ida. Musik: Kôji Endô

Ingen kommentarer:

Send en kommentar