fredag den 18. januar 2008

Blaffer-klassiker i mekanisk kopi

Jeg har haft den nye udgave af THE HITCHER liggende på dvd et halvt års tid uden at kunne få taget mig sammen til at se den. Selv om Platinum Dunes har stået for nogle solide remakes, er det ofte en jammerlig idé at genindspille klassikerne - især hvis man ikke har noget nyt at bidrage med. THE HITCHER anno 2007 er desværre en meget mekanisk kopi, der stort set bevarer manuskriptet fra originalen, blot krydret med nogle ideer fra THE HITCHER II: I'VE BEEN WAITING.

Jim og kæresten Grace er på vej gennem New Mexico på deres "spring break", den ugelange ferie, som amerikanske studerende holder. Undervejs samler de en mand op, der præsenterer sig som John Ryder. Han er bimlende sindssyg og truer med at skære Graces øje ud. Han ønsker, at det unge par skal "stoppe ham". På mirakuløs vis får de ham skubbet ud af bilen, men det er kun indledningen til et blodigt mareridt, hvor Ryder dukker op igen og igen.

Sophia Bush og Zachary Knighton gør det fint i rollerne som det unge par, men der er ikke meget kemi imellem dem. Sean Bean er lidt stiv og endimensionel som den psykopatiske blaffer og har ikke den maniske vildskab, der gjorde Rutger Hauer så skræmmende i originalen. Vi får nogle gode chok undervejs, men filmen er så ivrig efter at være moderne, at den ødelægger stemningen i mange af scenerne. Især er biluheldet med politibilerne helt smadret af et hæsligt rocknummer.

Man skal kun bruge tid på THE HITCHER, hvis man vil minde sig selv om, hvor god originalen er. Jeg gad ikke engang kæmpe mig igennem det omfattende ekstramateriale på dvd'en (det er en region 1 - jeg ved ikke hvor meget, der er kommet med på den danske dvd, som udkom for ikke så længe siden).

THE HITCHER, USA, 2007. Instruktion: Dave Meyers. Medvirkende: Sean Bean, Sophia Bush, Zachary Knighton, Neal McDonough, Kyle Davis. Musik: Steve Jablonsky.

1 kommentar:

  1. Sjovt nok tænkte jeg, lidt modsat, at det unge par i filmen - for en gangs skyld - rent faktisk virkede som et par. Og jeg tænkte, at Nine Inch Nails-biljagten var et ok indslag. Men finalen er ret skuffende, ligesom den også var det i originalen.

    SvarSlet