fredag den 11. januar 2008

Modbydelige mobiler

Renpei Tsukamoto følger op på Takashi Miikes 1'er i den mærkværdige CHAKUSHIN ARI-serie, hvor unge menneskers mobiltelefoner ringer og efterlader beskeder fra fremtiden om, hvornår de skal dø. Denne gang handler det om den lærerstuderende Kyoko og hendes kæreste Naoto, der kommer lidt for tæt på det modbydelige fænomen. De kommer i kontakt med journalisten Takako, der selv forsøger at opklare mysteriet - og som har en masse personlige problemer at slås med. Samtidig er politimanden Motomiya besat af sagen.

CHAKUSHIN ARI 2 indeholder alle de ingredienser, vi kender fra de japanske film, og derfor er den ikke så overraskende og uhyggelig. En del scener er lige efter bogen, men Renpei Tsukamoto har en meget flot stil og især indledningen er ret elegant. Man skal dog være vågen for at følge med i alle navnene og det alt andet end logiske plot, men er man til asiatisk horror, er den værd at samle op. Filmen er udgivet herhjemme af Another World Entertainment.

CHAKUSHIN ARI 2, Japan, 2005. Instruktion: Renpei Tsukamoto. Medvirkende: Mimura, Hisashi Yoshizawa, Renji Ishibashi, Haruko Wanibuchi, Peter Ho.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar