torsdag den 29. maj 2008

Dario Argentos blodige sexorgie

Efter den unikke SUSPIRIA fra 1977 og den fascinerende INFERNO fra 1980 har Dario Argentos mange fans ventet og ventet på den sidste film om De Tre Mødre, de tre hekse, der med magi og ondskab forsøger at styre verden. Sidste år blev spændingen endelig udløst med LA TERZA MADRE - eller MOTHER OF TEARS, som den hedder internationalt. Spørgsmålet er så om filmen har været værd at vente på i 17 år.

Ved en kirkegård lidt uden for Rom finder man en kiste og en urne. Sarah Mandy, der studerer kunst, hjælper til med at undersøge urnen på et museum i den italienske storby. Blandt effekterne er tre underlige figurer og et klædestykke med mærkværdige symboler. Få øjeblikke senere er alskens djævelske kræfter sluppet løs og Sarahs kollega bliver slagtet på grusom vis. Klædestykket er med til at give den tredje moder, Mater Lachrymarum, hendes kræfter, og det varer ikke længe før Rom plages af en bølge af vold og selvmord. Hekse fra hele verden kommer rejsende til for at hylde overheksen, imens Sarah Mandy forsøger at komme til bunds i mysteriet.

MOTHER OF TEARS er en vild film. Volden er meget brutal og man får nådesløst serveret den ene mere ulækre splatterscene efter den anden. Samtidig er der heller ikke sparet på erotikken med masser af bare bryster, lidt kinky lesbisk sex og et blodigt orgie til sidst. Som altid hos Argento er plottet ikke det store - han er kendt for at bombardere sit publikum med unikke visuelle indtryk, der i den grad kompenserer for svaghederne i historierne. Her er problemet bare, at Argento synes at have mistet denne visuelle fortælleglæde. MOTHER OF TEARS har slet ikke den elegance, der gør SUSPIRIA og INFERNO så fremragende. Og værst er nok, at Argento helt har glemt at lege med kameraet. Derfor er MOTHER OF TEARS meget traditionelt filmet, og det afslører i den grad svaghederne.

Skuespillet er ujævnt, ikke mindst fra Asia Argento, der slet ikke er dygtig nok til at bære den krævende hovedrolle. Der er ingen tvivl om, at det forholdsvis lave budget har lagt en dæmper på muligheden for at slutte trilogien på en værdig måde. MOTHER OF TEARS er dog værd at se, fordi den er så grotesk, men den vil formentlig finde sit publikum blandt fans, der ikke har det store forhold til SUSPIRIA og INFERNO. Filmen kan bestilles hjem i en ucensureret udgave fra engelske Optimum Releasing.

LA TERZA MADRE, Italien-USA, 2007. Instruktion: Dario Argento. Medvirkende: Asia Argento, Cristian Solimeno, Adam James, Moran Atias, Valeria Cavalli. Musik: Claudio Simonetti

Ingen kommentarer:

Send en kommentar