fredag den 27. juni 2008

Glade jul, blodige jul...

Forleden var der flæskesteg og ris á la mande på aftenmenuen i kantinen på min arbejdsplads. Anledningen var, at der er et halvt år til juleaften. Når andre på den måde kan markere julen midt om sommeren, er det vel meget passende at hygge sig med en jule-gyser - også selv om det er noget hø som den nye udgave af BLACK CHRISTMAS.

Ved juletid samles pigerne i Delta Alpha Kappa-studenterforeningen for at udveksle gaver. De bor i et kæmpehus, der i sin tid husede den bindegale morder Billy Lenz. Han boede oppe på loftet og var blevet vanvittig af at have set sin mor myrde hans far. Siden blev der lige smidt lidt incest og andre ubehageligheder ind i det alt andet end harmoniske familieliv. En juledag gik han helt amok og tog livet af sin mor og stedfar, mens hans søster/datter slap med at få revet et øje ud. Nu bor han på et sindssygehospital, men selvfølgelig slipper han ud og så har vi balladen. Billy vender hjem og går amok blandt de irriterende, mobilsnakkede, egoistiske tøser i studenterforeningen.

BLACK CHRISTMAS er et remake af Bob Clarks slasher-klassiker fra 1974. Glen Morgans nye version bliver aldrig en klassiker. Den kan ikke skjule, at den hører en anden tidsalder til, hvor uskyldige piger kunne frygte at blive myrdet af skumle mordere i store mørke huse. Det gør ikke historien mere moderne, at pigerne snakker i telefon hele tiden og render rundt med deres bærbare. At filmen naturligvis også er en del mere blodig end originalen er en del af pakken, men ingen af splatter-scenerne er udpræget opfindsomme.

Jeg så filmen på den danske dvd fra Nordisk Film. Der er intet ekstramateriale på skiven! Selv om det er en sølle film, så ville jeg i det mindste gerne have set et glimt af instruktøren. Jeg kan ikke opfatte det som andet end at Nordisk Film siger til os: "Vil I ikke godt lade være med at købe denne dvd - man kan få meget bedre udgaver fra USA og England". Jo tak, vi har forstået budskabet!

BLACK CHRISTMAS, USA-Canada, 2006. Instruktion: Glen Morgan. Medvirkende: Katie Cassidy, Michelle Trachtenberg, Mary Elizabeth Winstead, Lacey Chabert, Kristen Cloke. Musik: Shirley Walker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar