onsdag den 25. juni 2008

Kannibal-splatter langt ude i skoven

Dybt inde i West Virginias skove samles et tv-hold og en håndfuld håbefulde unge mennesker. De skal producere et pilot-afsnit af en helt ny reality-serie, ULTIMATE SURVIVALIST: THE APOCALYPSE, hvor konceptet er, at verden er gået under, og nu skal deltagerne forsøge at overleve. Den heldige vinder kan se frem til en præmie på 100.000 dollar. Med den overgearede og dynamiske militærmand Dale Murphy som vært går spillet i gang, men de lokale kannibal-mutanter sætter hurtigt deres præg på begivenhederne - og de er på jagt efter frisk kød.

Det er det simple og alt andet end originale plot i WRONG TURN 2: DEAD END, en direkte til dvd-fortsættelse til WRONG TURN fra 2003. Den første film havde en god stemning og flotte makeup-effekter, men den manglede energi og nerve. 2'eren lider af et beskedent budget (sølle fire millioner dollar) og et hektisk produktionsforløb (den er filmet på bare 25 dage).

Som sagt er den heller ikke nyskabende på noget plan: De unge skuespillere er vildt irriterende og man glæder sig bare til at se dem blive nakket, militærmanden Dale Murphy er en ægte Rambo-type, der kan klare alt og mutanterne er groteske og klamme. Alt er helt efter den store sequel-manual.

Men for pokker hvor er det bare en underholdende film. Den debuterende instruktør Joe Lynch er tydeligvis vild med genren, og han har sat sig for at lave det vildeste af det vilde. Allerede få minutter inde i WRONG TURN 2 får vi en splatter-sekvens, der er så storslået, at man næsten sidder i sofaen og klapper. Det er ikke stor kunst, men det er stor underholdning. WRONG TURN 2: DEAD END er ude på leje-dvd her i landet, men kan også købes hjem fra England og USA (den engelske dvd har danske undertekster).

WRONG TURN 2: DEAD END, USA, 2007. Instruktion: Joe Lynch. Medvirkende: Erica Leerhsen, Henry Rollins, Texas Battle, Aleksa Palladino, Daniella Alonso. Musik: Bear McCreary.

2 kommentarer:

  1. Du burde næsten nævne, at militærmanden spilles af den gamle punkrocker Henry Rollins fra det legendariske band Black Flag. Han er bare for sjov.

    SvarSlet
  2. Ja, det er lidt af en forglemmelse, at jeg ikke fik det med. Han er vildt morsom.

    SvarSlet